A mobil Firefox is 3.5-alapú lesz

Milkovits Gábor, 2009. május 4. 07:13

Mike Beltzner, a Mozilla Alapítvány Firefox-felelőse a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a Fennec kódnevű mobiltelefonos böngésző végleges változata a legújabb asztali verzió magján fog alapulni.

Ez azt jelenti, hogy a hamarosan kiadásra kerülő Firefox 3.5 leglényegesebb elemei, így a Gecko 1.9.1 motor, valamint a TraceMonkey jJvaScript motor képezik majd a kész Fennec alapját. Beltzner ezzel kapcsolatban aláhúzta, hogy az egyre fontosabb mobiltelefonos terület számára nem szabad másodosztályú böngészőprogramokat fejleszteni, hanem csakis olyanokat, amelyek asztali társaikhoz hasonló felhasználói élményt és funkciókat kínálnak.

A Firefox-főnök a lehetséges fejlesztési irányok közül kiemelte a szoftver sebességének növelését, a biztonság további erősítését, valamint azt is, hogy ki szeretnék szélesíteni a bővítmények hozzáadásának lehetőségét, hogy ily módon a felhasználók minél inkább személyre szabhassák saját webes élményüket. Emellett Beltzner külön hangsúlyozta a vállalati alkalmazások integrálásának lehetőségét is, amire jó példa, hogy a Mozilla fejlesztőcsapat az IBM-mel együttműködve egy olyan speciális Firefox-verziót alakított ki a kék óriás számára, amely kifejezetten a társaság saját szoftverkörnyezetével összhangban működik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50