Vírusos Windows 7 terjed az interneten

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 8. 20:40

A Microsoft új generációs operációs rendszerének majdnem egy évig használható előzetese olyannyira népszerű, hogy sokan nem a lassú hivatalos webhelyről töltik le, ezzel jó eséllyel egy beágyazott vírusokkal megtűzdelt verzióhoz jutnak.

A Windows 7 az elmúlt évek egyik legjobban várt Microsoft szoftvere, pedig igazi reklámkampánya még el sem indult. Az elődjénél gyorsabb és kisebb szoftver olyannyira népszerű, hogy letöltése akadozhat a hivatalos weboldalról. Erre a Microsoft is elsőként figyelmeztet letöltési tanácsai között, kihangsúlyozva, hogy egészen június 1-ig élhetünk ezzel a lehetőséggel, valamint, hogy nem limitálták a termékkódok számát, így nem kell azonnal mindenkinek letöltenie. A hivatalos letöltési oldaltól az is eltántoríthat, hogy a Microsoft nem egyszerűen letölthetővé tette a Windows 7 .iso fájlját, hanem MSN Hotmail, MSN Messenger, Passport fikókhoz köti a letöltést, illetve Windows Live ID-hoz, regisztrációhoz. Akinek mindez sok lenne, könnyen az interneten keringő változatokat részesíti előnyben, ahol sokkal gyorsabban, kérdések nélkül elérhető a szoftver. Éppen ezt az igényt használták ki hackerek, akik számos rosszindulatú kóddal fűszerezett változatot helyeztek el a világhálón. Ezek gyakorlatilag már eleve vírussal fertőzött változatok, így a tűzfalak, vírusirtók sem tudják hatékonyan felvenni előlük a harcot. Éppen ezért ajánlott a nehézkesebb vállalati oldal használata, ahol ráadásul nem csak angol, de ízlésünknek megfelelően német, francia, spanyol, vagy akár japán nyelven is elérhető a szoftver kétféle változatban. A 32 biteshez 1 GB RAM, a 64 biteshez viszont már 2 GB memória ajánlott, ez befolyásolhatja választásunkat. A gépigény közös elemei az 1 GHz-nél gyorsabb processzor, 20 GB körüli merevlemezhely, ám érdemes odafigyelni a videokártyára, ennek legalább DirectX 9-es kompatibilitással rendelkeznie kell, ami régebbi gépeknél gondot jelenthet. A letöltött .iso állományt egy DVD korongra kell kiírni, erről kezdődhet majd meg a telepítés, a szoftvert egészen 2010 március 1-ig használhatjuk ingyenesen.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50