600 millióból épül a zalaegerszegi Infocentrum

forrás Prim Online, 2009. május 10. 08:55

Közel hatszáz millió forint összegű EU támogatással új Infocentrum épül Zalaegerszegen. A mintegy 1513m2 alapterületű, háromemeletes, teljesen akadálymentesített, geotermikus energiát hasznosító épület kialakításával egy, a kor követelményeinek megfelelő és környezetkímélő energetikai rendszerű létesítmény jön létre a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Zalaegerszegi Intézetében. A projekt Zala megye legnagyobb hallgatói létszámú tagintézményének lényeges kampuszfejlesztési eleme.

Az Infocentrum kialakításának teljes költsége 622 millió forint, melyhez 10-10 millióval járul hozzá a Zala Megyei Önkormányzat, valamint Zalaegerszeg Megyei jogú Város Önkormányzata, míg a BGF PSZFK Zalaegerszegi Intézete további 5 millió forint önrészt biztosít az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megítélt 597 millió forintos támogatáshoz. A háromemeletes Infocentrum földszintjén a tanszéki könyvtár, tanulmányi labor és kutatószobák kapnak helyet, az épület első emeletére tantermek költöznek, míg a tetőtér tudományos konferenciák, rendezvények helyszíneként szolgál majd.

A beruházásnak köszönhetően 2010 szeptemberétől az intézetben komplexebb, eredményesebb oktatás valósulhat meg, hiszen a kutatási eredmények azonnal beépíthetővé válnak a tananyagba. A korszerűbb körülmények lehetővé teszik, hogy az intézmény végzősei a munkaerőpiacon a jelenleginél is előnyösebb pozícióhoz jussanak.

 Az Infocentrum által nyújtott szolgáltatások eredményeképpen a környező vállalkozások is kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek, hiszen munkaerő-képzési programjaikat ezentúl az új centrumon keresztül valósíthatják meg, ami költségmegtakarítást jelent számukra. A könyvtárba beiratkozott helyi lakosok számára pedig a könyvtár korlátlan internet-használatot biztosít.

Az Infocentrum ugyanakkor nemcsak a régió magasabb színvonalú oktatását segíti elő, hanem lehetőséget ad konferenciák megszervezésére, a BGF PSZFK Zalaegerszegi Intézetében már folyó szakmai rendezvények körének bővítésére, valamint a gazdasági informatikai képzés és továbbképzés szélesítésére is. A szolgáltatásokat pedig a Regionális Tudásközpont együttműködő partnereiként a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Zalaegerszegi Képzési Központja is igénybe veheti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09