Epson Print Akadémia

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 15. 12:21

2009 májusában útjára indul az Epson Print Akadémia, ahol az Adobe, az Apple, a Datacolor, az Epson és a Nikon magyarországi képviseletei kínálnak fotósoknak, grafikusoknak, művészeknek komplex tudásanyagot a teljes digitális fotográfiai munkafolyamat lépéseinek elsajátításához.

Egyre több fotós, grafikus, művész jeleníti meg munkáit nyomtatott formában, miközben rengeteg szakmai nehézségbe, kérdésbe ütközik. A felhasználók jelenleg kénytelenek minden egyes munkafolyamatnál külön-külön megkeresni az éppen ahhoz szükséges információkat, technológiákat, ami sokszor megnehezíti munkájukat. Az Epson Print Akadémia ezt a hiányzó szakmai tudást és kommunikációt hivatott pótolni egy egynapos workshop keretében. A kezdeményezés alapkoncepciója, hogy a munkafolyamatokkal kapcsolatos legtöbb gyártót, médiumot komplex módon kapcsolja össze.

A program célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a digitális fotográfiai munkafolyamat minden egyes lépésénél - a fényképezéstől az elkészített fotó kinyomtatásáig - használt legújabb professzionális eszközökkel, anyagokkal és technológiákkal. A kurzus áttekintést ad a témakör elméleti kérdéseiről és az eszközök gyakorlati alkalmazásáról, illetve azok együttműködéséről. A nap végén a részvevők képessé válnak arra, hogy a megszerzett tudást hatékonyan alkalmazzák, vagyis kiállítható, eladható nyomatokat hozzanak létre.

A Print Akadémia további célja, hogy a hallgató képzése ne fejeződjön be az egynapos kurzus végeztével, hanem folyamatosan, különböző formában további értékes információkat továbbítsanak részére. A honlap tehát a regisztráción és az általános tájékoztatáson túl tudást összesítő információs bázist képvisel, melynek bizonyos részéhez csak regisztrált tagok férhetnek hozzá. Az oldalon szereplő linkgyűjteményben megtalálhatók a témakörrel kapcsolatos leglényegesebb információk lelőhelyei. A letöltések szakaszban termék- és technológiai leírások, kisfilmek, nyomtatók meghajtó programjai, média profilok, frissítések, valamint a honlapon a feltöltött és linkelhető anyagok folyamatosan bővülnek. A folyamatos kommunikáció érdekében rendszeresen hírlevelet küldenek a regisztrált fotósoknak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50