70 ezer laptop-akkut hív vissza a HP

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 15. 17:39

A Hewlet Packard világméretű akkumulátorcsere akciót hirdetett, melynek keretében 70 ezer egységet hív vissza a vállalat.

A számítógépgyártó közleményben adta hírül, hogy bizonyos, 2007 augusztusa és 2008 első hava között megvásárolt laptopok energiaegysége túlhevülhet, és adott esetben akár lángra is lobbanhat. A jelentés szerint a tűzveszélyes notebookok veszélyt jelentenek a felhasználókra, ezért az érintett modellek birtokosait felkérik, hogy minél hamarabb jelentkezzenek a gyártónál, vagy a lakhelyükhöz legközelebb eső kirendeltségen. A sérült akkumulátorokat tartalmazó laptopok típusát és sorozatszámát a Hewlet Packard noteszgép-tulajdonosok megtalálhatják a gyártó weboldalán.

Elsősorban az nc 6000, Pavilon valamint Compaq Presario és Evo modelleknél fordulhat elő túlmelegedés - olvasható a hivatalos közleményben. A HP a felhasználóknak azt javasolja, hogy távolítsák el a hibás energiaegységet a noteszgépből, és a lehető leghamarabb szolgáltassák azt vissza. A gyártó természetesen térítésmentesen kicseréli az üzemhibás termékeket.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50