Mostantól más levelezőkből importálhatunk névjegyeket a Gmail-be

Milkovits Gábor, 2009. május 17. 19:45

A Google ismét egy hasznos megoldással bővítette amúgy is sokoldalú Gmail online e-mail szolgáltatásának repertoárját; az új funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók más postafiókjaikból a levelezőbe másolják levelezőpartnereik névjegyeit.

Az egy ideje eddig is lehetséges volt bizonyos levelezők esetében, hogy a más postafiókba érkező e-maileket a Gmail-ben is lehessen olvasni, külön címke alatt. A nevek és e-mail címek importálása azonban arra is lehetőséget ad, hogy zavartalanul és egyszerűen levelezhessen valaki ismerőseivel azután is, hogy egy másik szolgáltatásról a Gmail-re váltott. A támogatott szolgáltatások között van a Yahoo Mail és Microsoft Hotmail, illetve több helyi nagy levelezőszolgáltató, mint például Amerikában az AOL, vagy Franciaországban az Orange.

Az új funkció egyelőre csak az újonnan létrehozott fiókok felhasználói előtt elérhető, azonban heteken belül minden Gmail ügyfélre ki kívánják terjeszteni. Ezt abból lehet majd észrevenni, hogy a „Beállítások” menüpont alatt az eddigi „Fiókok” helyett a „Fiókok és Importálás” címke fog szerepelni. Az újítást ahhoz lehetne hasonlítani, mint amit a Firefox kínál az addig használt böngésző könyvjelzőinek importálásával.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05