Triciklire ült a Google Street Views

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 19. 17:20

A Google egyre népszerűbb szolgáltatásához, a városokat végigfotózó Street Views-hoz újabban egy speciálisan kialakított háromkerekűt is felhasznál, főként a szűk európai belvárosok és sétálóutcák fényképezéséhez.

A Google átalakított Opeljeinek megjelenése Budapesten is nagy érdeklődést váltott ki, olyannyira, hogy sokan követni kezdték ezeket az autókat egyszerű kíváncsiságból, vagy hogy rákerüljenek a felvételekre. Az érdeklődést tovább fokozta, hogy a főváros ezzel rangot vív ki a régióban, hiszen eddig az USA területén kívül csak Franciaország, Spanyolország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Hollandia városairól készültek felvételek. Az ilyen Google-vadászoknak ezen túl egy újabb járművet is figyelemmel kell követniük, mivel a Google bevetett egy különleges kialakítású triciklit is. A „sofőr” mögött kialakított kis platón helyezkedik el az autók tetejéről már is mert különleges panorámakamera, itt találhatóak az akkuk és a feldolgozó, rögzítő egység is. A cég nem is rejtegeti az újdonságot, a Google Maps jelképeivel felmatricázott háromkerekűt legutóbb Rómában látták. A tricikli megkönnyíti a fényképezést azokon a területeken, melyek nagyban eltérnek a tipikus amerikai utcaképtől, tehát jellemzően az európai városok történelmi belvárosainak megörökítését. Mivel a vállalat a megfigyelések szerint ugyanazokat az eszközöket utaztatja sokszor az időjárásának megfelelően napi szinten a kontinens különböző városaiba, nemsokára Budapesten is feltűnhet a háromkerekű olyan területeken, melyek aligha mardhatnak le a térképről, ám az autós közlekedés problémás, mint például a Margitsziget, a Váci utca, vagy éppen a Budai Vár.

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09