Mi is van egy netboxban?

Kiss Ádám Zoltán, 2009. június 7. 08:04

Egyre többet hallunk a jellemzően optikai meghajtó nélküli kategóriáról, melynek tipikus tagja, az Asus EeeBox PC egy 1 literes HD szórakoztató központ, HDMI-n közvetlenül HD TV-re vagy projektorra kapcsolható mini PC, ami akár 90 százalékkal kevesebbet fogyaszt asztali rokonainál, távirányítójával mediaplayer-ként használható, sőt esetében még a megszokott PC-s ventilátor zajról is le “kell” mondanunk.

A kategória egyik jellemző tagja, az Asus EeeBox PC B206 mindösszesen egy 1 liter térfogatú mini asztali PC, amely minden szempontból a HD-s szórakoztatásra van kihegyezve. Az EeeBox család legújabb reinkarnációja éles és tiszta HD tartalmakat produkál a hardveres HD dekódere révén. A karcsú design szinte semmi helyet sem foglal, bárki egyszerűen felépíthet vele egy médialejátszót, melyet a távirányító segítségével azután kényelmesen használatba is vehet. Kompakt szórakoztató központ, amit akár magunkkal is vihetünk. Az EeeBox leegyszerűsíti dolgokat, az egyetlen, könnyen kezelhető távirányítóval egy teljes funkcionalitású médialejátszót irányíthatunk, egyetlen eszközzel játszhatjuk le a zenét, a videókat és a fényképeket. Az EeeBox “dobozában van” egy 10 GB online tárterület, amely lehetővé teszi, hogy azon különféle fájlokat tároljunk és távolról hozzáférjünk az ide feltöltött dokumentumokhoz, média fájlokhoz. Az EeeBox-on a Windows használata is más, száműzhetjük a zavaró menüket az Asus grafikus felhasználó felületével, a programindító Eee Bar-ral.
 
A fekete vagy fehér színű EeeBox motorháztetője alatt egy nagy felbontású, hardveres HD dekóderrel szerelt grafikus kártya van. A videokártya HDMI kimenetére kapcsolt HD TV-n vagy projektoron gyönyörű, nagyfelbontású HD képet kapunk, a készülék akár a kijelző hátára vagy az LCD projektor mögé a falra is felszerelhető. Az EeeBox PC-t Föld-barát anyagokból építették fel és a fogyasztásával is kíméli a környezetünkre nehezedő szennyezést, a tápegység energia felvétele 36 Watt, egy kisebb vagyont spórolunk meg ahhoz képest, mintha asztali PC-t használnák egész nap.

Az Asus EeeBox B206 műszaki paraméterei


Operációs rendszer: Windows XP Home
Processzor: Intel Atom N270 (1.6 GHz)
Grafikus kártya: ATI Mobility Radeon HD3450 256MB
Memória: DDR2 SO-DIMM 1 GB / 667 MHz
Merevlemez: 160 GB HDD SATA II, melyet kiegészíthetünk a 10 GB-os online tárterülettel
Hálózati vezérlő: 10/100/1000 Mbps és vezeték nélküli 802.11 b/g/n
Kártyaolvasója olvassa a SD/SDHC/MS/MS Pro/MMC kártyákat
Hangvezérlő: Realtek ALC662 Azalia CODEC, 5.1 csatornás
Kapcsolatot teremthetünk Bluetooth kompatibilis eszközeinkkel
Hátoldali kimenetek:
Giga LAN x 1,
USB 2.0 x 4
HDMI port x1 / DVI-D (adapterrel)
Audio port x 1 (S/PDIF out kimenettel)
Tápegység: 12Vdc, 3A, 36W
Méretek: 222 × 178 × 26.9 mm, 1kg

Kulcsszavak: notebook ASUS Asus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50