Az Opera szerint nem elég az IE eltávolítása

Milkovits Gábor, 2009. június 13. 09:50

Az Opera főmérnöke azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy a Microsoft által Európában Internet Explorer nélkül forgalmazásra kerülő Windows 7 operációs rendszer egyáltalán nem teremt valódi versenyhelyzetet a böngészőknél.

Hakon Wium Lie azzal érvelt, hogy az igazi fair összehasonlításra csak akkor lenne módjuk a felhasználóknak, ha a Windows PC-kre több más böngésző is előre telepítve lenne, alkalmat adva a közvetlen összehasonlításra. Most viszont az az abszurd helyzet állhat elő, hogy előre telepített böngésző híján nem is lesz mivel letölteni az alternatív böngészőket, a Microsoft ugyanakkor automatikus frissítésén keresztül továbbra is könnyedén kínálhatja bárkinek saját böngészőjét. Ez persze egyáltalán nem biztos forgatókönyv, a Microsoft ugyanis egyelőre egyáltalán nem közölt technikai részleteket az IE-mentes Windows 7-tel, illetve a böngészőválasztási lehetőségekkel kapcsolatban.

Mint arról beszámoltunk, a Microsoft úgy döntött, hogy az Európai Bizottság monopóliumellenes aggályait elkerülendő saját Internet Explorer böngészője nélkül fogja Európában forgalmazni a Windows 7 operációs rendszert. A lépés hatásai egyelőre nehezen felmérhetők, valószínű, hogy csak a gyakorlat fogja csak megmutatni, mekkora változást is jelent valójában.

szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szakmai konferencián mutatkozik be a Quest IT felügyeleti szoftver

A díjnyertes Quest cég megoldásait mutatja be szakmai konferencián az amerikai szoftverház magyarországi képviseletét ellátó Ker-Soft Kft. szeptember 27-én 9 és 16 óra között a Larus étterem és Rendezvényközpontban.

2011. szeptember 24. 08:11

Dedikált e-könyv

Évek óta kísérleteznek az e-könyves világban a szerzői dedikálás megoldásával. Ez olyan terület, amelyben az e-könyv nem versenyezhetett a nyomtatott kiadványokkal. Egy kötet, benne az író saját kézírású ajánlása, nagy érték, nemzedékről nemzedékre megőrzik az ilyen becses darabot. Az elektronikus szöveg nem egy adott hordozóhoz köthető, hová is kerülne az autográf kézjegy? Nos, megvan a megoldás. A neve: Autograph Now.

2011. szeptember 18. 14:45

Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – szórakozás

A játékok, utazással, életmóddal, zenével és fényképezéssel kapcsolatos iPhone alkalmazások után most bemutatjuk a Time szerkesztői által legjobbnak ítélt szórakozáshoz kapcsolódó applikációkat. (http://href.hu/x/fzym)

2011. szeptember 9. 10:14

Ingyenes tanulmány a hatékony call center üzemeltetéséről

A várakozási idő előzetes bemondásával jelentősen csökkenthető a call centerbe betelefonáló ügyfelek frusztrációja, de ha a közölt időtartam hosszabb, mint 5 perc, akkor nagy valószínűséggel elveszítjük az ügyfelet - többek közt ez derült ki a call és contact centerek területén immáron 15 éves építési és üzemeltetési tapasztalattal rendelkező NET’54 Üzleti Kommunikáció nemrég megjelent ingyenes tanulmányából.

2011. szeptember 7. 13:14

Számítási felhővel, érzékelőkkel és okostelefonokkal az ízletes mandarinért

A Fujitsu Limited és a Sowakajuen Co. Ltd. bejelentették, hogy megkezdték az infokommunikációs technológia mandarintermesztésben történő használatának helyszíni tesztelését Japánban. A projekt célja a kiváló minőségű, ízletes Arida Mikan fajtájú mandarin termesztésének támogatása.

2011. augusztus 28. 04:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05