A Pirate Bay készítői segítik az iráni cenzúra kikerülését

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 19. 09:02

A Pirate Bay népszerű fájlcserélő oldal készítői szerint az általuk fejlesztett hálózat segíti az iráni választási eredmények valósságát megkérdőjelező internetezők cenzúramentes kommunikációját.

A szerzői jogok megsértésének elősegítése címén áprilisban elitélt csapat továbbra is elérhető torrentoldalán a "Kalóz-öböl" logót egy tiltakozói fórumra való hivatkozással szerdán átmenetileg a Perzsa-öböl névre cserélték. A http://iran.whyweprotest.net/ oldal biztonságos és megbízható módja az irániak és a barátok kapcsolatteremtésére, valamint azonnali névtelenséget biztosít a rendszert használóknak. "Még ha a szavazást el is nyomták, a szavazók hangját nem tudják" - hirdeti a Névtelen Irán című weblap szlogenje.

 Peter Sunde, a Pirate Bay szóvivője szerint csoportja az iráni kormány tüntetésekről megjelent internetes tartalmak korlátozása után segített a rendszer létrehozásában. Az oldal működéséről és tényleges biztonságáról részleteket nem közöltek, a szóvivő szerint a rendszer már több százezer találatot kapott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15