Újra IBM 48 órás programozó bajnokság

forrás Prim Online, 2009. június 19. 17:40

Idén az IBM 48 órás programozó bajnokságon ismét a legtehetségesebb diákokat keresik a szervezők. A versenyre október 16-18. között kerül sor az ELTÉ-n, azonban a felkészülést már most megkezdhetik az érdeklődő hallgatók a www.ibmprogramozobajnoksag.hu weboldalon. Itt rögtön az első kihívással is szembe kell nézniük egy megoldásra váró rejtvény formájában.

Akik megbirkóztak a rejtvénnyel, regisztrálhatnak az oldalon és szoftvereket, háttéranyagokat tölthetnek le, valamint chatelhetnek a fórumban és hírlevélben értesülhetnek a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkról.

A bajnokságon a hallgatóknak 3 fős csapatokban, egy való életből vett probléma minél tökéletesebb megoldására kell törekedniük. Az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás vagy portál szerveren kell futnia. Tervezéséhez és fejlesztéséhez az IBM Rational Software Architectet használhatják. Idén a verseny érdekessége, hogy az alkalmazásnak részben egy Nokia E71-es mobiltelefonon is működnie kell majd, ezért előny a mobil oldali fejlesztés ismerete is (pl.: Symbian, J2ME).

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal vagy netbookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E71-es telefonok formájában találnak gazdára. Nemcsak a tárgynyereményekért érdemes jól szerepelni – a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.

A nevezésre szeptember 7-től nyílik lehetőség, az első 20 regisztráló csapat indulhat ősszel a megmérettetésen.

A bajnokság kiemelt támogatói az index.hu és a Laptop.hu, további támogatók: Vodafone, Avnet, CNW, Computerworld, GameStar, PCWorld, prohardver.hu, IT café, hwsw.hu, hup.hu, inda.hu, eMission, Snickers, Wii.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09