Nokia netbook-ok Android rendszerrel?

Milkovits Gábor, 2009. június 27. 08:04

A címben feltett kérdés egy kissé vadul hangzik, elemzők szerint azonban ez várható, legalábbis erre következtetnek a Nokia-Intel kooperáció híréből és néhány egyéb tényező alapján.

Daniel Amir a Lazard Capital Markets-től azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a Nokia által tervbe vett netbook-okat, vagy inkább mobil internet eszközöket (MID) szolgáltatók vezeték nélküli internet-előfizetéssel fogják forgalmazni. Ami az Android-ot illeti, a szoftver a 2010-es megjelenéskor jó összekötő kapocs lesz más hasonló készülékekkel. Amir különféle készülékgyártókkal folytatott beszélgetésekre hivatkozva állítja elképzelése valószerűségét. A technológiai együttműködésből az Intel Atom CPU vagy valamilyen utódja adódik kézenfekvő megoldásnak, márpedig ehhez passzol az Android.

A dolog érdekessége az, hogy a Nokia már szorgalmaz saját, szintén nyílt forráskódon alapuló operációs rendszert a Symbian képében. Ez azonban inkább okostelefonokra lett szabva, míg az Android netbook-jellegű hardver-környezetben is többé-kevésbé megfelel az elvárásoknak. Egyelőre egyik fél sem árult el részleteket a leendő Intel-alapú Nokia készülékekről.
 

Kulcsszavak: Nokia notebook Intel Android

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05