Windows 7 Home Premium családi csomagban

Milkovits Gábor, 2009. július 6. 12:39

A Cnet értesülése szerint a Microsoft azt tervezi, hogy a Windows 7 Home Premium operációs rendszert családi csomagban is forgalmazni fogja, ami azt jelenti, hogy egy licenccel 3 gépre lehet majd feltelepíteni a rendszert egy háztartásban.

A technológiai hírportál újságírója a hírt egy a felhasználói feltételekben található záradékra alapozza, amely már olvasható az RC változatnál. A szövegben elhelyezett link viszont egyelőre nem él, úgyhogy a részletes feltételek nem ismertek. A hírt a Microsoft egyelőre nem erősítette meg, szóvivőjük útján csupán annyit közöltek, hogy számos különleges akcióval készülnek a végleges verzió megjelenésére, egyelőre azonban nincsen bejelentenivalójuk. A lépésre nyilvánvalóan az Apple Mac OS családi csomagja ösztönözte a redmondi céget, amellyel 199 dollárért 5, egy háztartásban található Mac masinára tehetik föl az operációs rendszert.

A Microsoft családi akciója állítólag érvényes lesz a Windows 7 Home Premium összes regionális változatára, így az európai IE-mentes rendszerre is, ugyanakkor a többi Windows 7 verzióra nem. Az árról egyelőre legfeljebb csak becslésekbe lehet bocsátkozni, már csak azért is, mert a Microsoft az Európai Biztossággal folytatott jogvita és az IE-eltávolítás technikai követelményei miatt nálunk drágább Windows 7-et kínál majd, mint a tengerentúlon. Hasonló családi csomaggal egyébként a Vista Ulimate esetében is kísérletezett a Microsoft, az akció azonban csak átmeneti volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05