Eltűnt a "béta" címke a Gmail-ről

Milkovits Gábor, 2009. július 8. 08:21

A Google levette a „béta” logót eddig hivatalosan tesztváltozatként futó online alkalmazásairól, így a Gmail-ről, a Google Docs-ról, a Google Calendar-ról és a Google Talk-ról.

A lépésre a Google hivatalos közleménye szerint azért került sor, mert a termékek elértek a használhatóság és megbízhatóság megfelelő szintjére. Matt Glotzbach, a társaság termékmenedzsere bevallotta, hogy egyelőre nem pontosan tisztázottak azok a mércék, amelyek alapján így döntöttek, emellett azonban elmondta az igazi okot is. Ami nem más, minta az, hogy a béta titulust a közhasználatban olyan szoftverekre használják, amelyek még nincsenek teljesen készen, azaz javításra szorulnak, ez pedig önkéntelenül némi rossz fényt vet a termékekre. Ez elsősorban a vállalati felhasználókra igaz, a vezetés ugyanis többnyire nem szívesen támogatja, hogy a rendszergazdák és informatikai menedzserek béta státuszban lévő alkalmazásokat válasszanak.

Márpedig a Google számára kiemelten fontos a vállalati piac, amit mi sem mutat jobban, mint az a sok újítás, amit a céges kör megnyerése érdekében tettek az utóbbi időben. Ilyenek például a Gmail-ben azok az változtatások, amelyek lehetővé teszik a cégvezetők számára, hogy titkárnőjük kezelje elektronikus levelezésüket, vagy éppen szabályozhatják, hogy meddig kerüljenek megőrzésre az alkalmazottak céges e-mailjei. Azt, hogy az intézkedés hosszabb távon milyen következményekkel jár – például mi, és milyen konstrukcióban válhat esetleg fizetőssé – egyelőre nem lehet tudni.

 

Kulcsszavak: Google Gmail

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50