A Microsoft keresztezi a böngészőt az operációs rendszerrel

Genda Csongor Zoltán, 2009. július 9. 14:45

A Microsoft belekezdett egy olyan szoftver fejlesztésébe, amely különös módon ötvözné a böngészőprogramot és az operációs rendszert.

A redmondi konszern legfőbb törekvése az új fejlesztéssel a biztonság növelése, melyet Gazelle néven mutatott be Helen Wang, a vállalat egyik vezető kutatója. Az új megoldásban összpontosul a szoftveróriás több évtizedes mindkét területen szerzett tapasztalata. A szoftvernek már létezik egy prototípusa, amely megfelel szinte az összes, a fejlesztők által támasztott elvárásnak. A Gazelle nem pótolhatja sem a Windows-t, sem pedig az Explorert, egy teljesen új kategóriáról van szó, amely a biztonságos számítógép-használatot és internetezést helyezi előtérbe. A kombó program még ugyan kicsit komótosan mozog, ezért a fejlesztők most annak teljesítményén próbálnak javítani. A felhő-metódust kiemelt módon támogató, és a mai böngészőkhöz képest sokkal biztonságosabb Gazelle képes a webes alkalmazások zökkenőmentes és elkülönített futtatására, így az egyik fülben történő események nincsenek hatással az egyéb folyamatokra.
Wang további részleteket nem közölt, az új megoldást az augusztusban megrendezésre kerülő Unisex biztonsági konferencián mutatják majd be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05