Visszaélt felhasználói adataival az ismert közösségi portál

Genda Csongor Zoltán, 2009. július 11. 09:10

A New York-i államügyész vádat akar emelni a népszerű Tagged.com közösségi portál tulajdonosai ellen, mivel azok megsértették az adatvédelemre vonatkozó irányelveket, visszaéltek a regisztrált tagok bizalmával, és kéretlenül küldtek reklámüzeneteket.

A webkettes oldal ez év áprilisa és júliusa között illegális módszerek bevetésével jelentős mértékben bővítette felhasználói körét, a cég megszerezte a már regisztrált személyek e-mail és IM partnerlistáját, és spam-üzeneteket küldött a gyanútlan tagok nevében a kontaktokra. Az üzemeltetők egy körüzenetben elrejtett script segítségével hozzáfértek a szükséges adatokhoz, és olyan reklámlevelet küldtek a címekre, amelyben egy az ismerősük által készített fotóalbum megtekintésére szólították fel a címzetteket, ám ehhez regisztrálniuk kellett a közösségi platformra az átvert internetezőknek. A felhasználók panaszai alapján azonban a New York-i államügyész, Andrew Cuomo pert kezdeményezne a Tagged.com-al szemben, melynek tulajdonosait a magánszféra megsértésével, versenyellenes magatartással és félrevezető reklámkampány vádjával idézne a vádlottak padjára.
Az üzemeltetők természetesen tagadják az ellenük felhozott vádakat.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50