Új szövegfelismerő szoftver Macintosh-hoz

forrás Prim Online, 2009. július 13. 14:49

Az ABBYY bejelentette Macintoshra készült új szöveg-felismerő (OCR) szoftverét a FineReader Express Edition for Mac-t.

A szoftver papír-alapú dokumentumokból, PDF fájlokból, vagy digitális kamerával készült képekből kiindulva RTF, XLS, kereshető PDF és HTML fájlt tud készíteni. A kiváló felismerési pontosságot biztosító, 171 nyelvet ismerő és intelligens rendszerének köszönhetően, képes visszaadni a dokumentumok eredeti formátumát.

Az ABBYY FineReader Express Edition for Mac a legkülönfélébb dokumentumok, mint pl. újságok, könyvek, táblázatok és üzleti dokumentumok feldolgozására alkalmas és a még olyan hagyományosan nehéz OCR feladatokat is megoldja, mint pl. a faxok vagy a digitális fényképek szöveg-felismerése. Ennek érdekében például a kiindulásul szolgáló ferde képeket is képes korrigálni.

A digitális kamera OCR technológia előretörésének köszönhetően a digitálisan készült képekből kinyerhető a szöveg, és a fényképezőgép kvázi szkennerként használható. Így mód nyílik olyan dokumentumok beszkennelésére és azokból a szöveg kinyerésére, amelyek egyébként nehezen lennének hozzáférhetők, pl. egy könyvtárban, egy üzleti megbeszélésen vagy akár az utcán sétálva. A fényképezőgép és néhány kattintás segítségével az Express Editionben mindez könnyen megoldhatóvá válik.  

Az ABBYY FineReader Express Edition for Mac ezen kívül, képes átalakítani a különböző forrásból származó kép alapú PDF fájlokat, archiválás céljára alkalmazható, kereshető PDF fájlokká.

A könnyebb kezelhetőség érdekében a leggyakoribb rutinfeladatok egy ún. Gyorsgombok menüben kerültek összefoglalásra, így a felhasználó egy kattintással már az eredményhez jut. De lehetőség van arra is, hogy egyszerre több dokumentumot konvertáljunk és egyesesítsünk egyetlen fájlban. Ezzel a felhasználó jelentős időt takarít meg, pl. több PDF fájl egyesítése során.

Az ABBYY FineReader Express Edition for Mac az ABBYY „light” OCR termékcsaládjába tartozik. Ezek a termékek miközben tartalmazzák a dokumentumkezelés legfontosabb funkcióit, egy nagyon egyszerű és kényelmes kezelőfelületet kínálnak a felhasználók széles tábora részére.
A szoftver Mac OS x 10.4 vagy későbbi verziót igényel, és fut mind PowerPC-n, mind Intel alapú Macintosh szoftveren. 
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09