Adobe ColdFusion 9 és ColdFusion Builder béták

forrás Prim Online, 2009. július 14. 10:10

Már elérhetők az Adobe ColdFusion 9 és ColdFusion Builder szoftverek bétaverziói. A ColdFusion 9 olyan hatékony fejlesztői technológia dinamikus webhelyek és internetes alkalmazások létrehozására, amely növeli a fejlesztők hatékonyságát, illeszkedik az összetett vállalati környezetekbe, valamint gazdag és interaktív élményt biztosít a felhasználóknak. A ColdFusion Builder új, Eclipse-alapú integrált fejlesztőkörnyezet (IDE), amely a gyorsan fejlődő ColdFusion alkalmazások esetében használható.

A ColdFusion környezetet használó fejlesztők így már kiaknázhatják a jobb integrációt az Adobe Flash Platform megoldással, amely a beépített eszközök, keretrendszerek, ügyfélprogramok és kiszolgálók teljes rendszereként ugyanolyan minőségben futtatja számos operációs rendszeren és eszközön a létrehozott webes alkalmazásokat, tartalmakat és videókat. Ennek eredményeképpen a fejlesztők és az informatikai szakemberek könnyebben hozhatnak létre gazdag felhasználói felületeket vállalati alkalmazásaikhoz és beilleszthetik azokat meglévő technológiáikba.

A ColdFusion 9 úgy gyorsítja fel a fejlesztési folyamatot, hogy az összetett és erőteljes üzleti logikát néhány sornyi kódra csökkenti. A ColdFusion 9 alkalmazások könnyedén hozzáférnek a meglévő vállalati infrastruktúra adataihoz, például a Microsoft SharePoint portálhoz, a Microsoft Office fájlokhoz és portletszabványokhoz. Az új ColdFusion 9 szolgáltatásai közé tartozik egy Adobe AIR alkalmazás is, amellyel központi helyről kezelhetők a ColdFusion-kiszolgálók, így csökken az időszükséglet és az ismétlődő feladatok száma. A ColdFusion 9 helyi és távoli adatbázis-szinkronizálást biztosít az Adobe AIR rendszerben, ezáltal a felhasználók elégedettségét növeli, hogy az internetkapcsolat állapotától függetlenül használhatják alkalmazásaikat. Emellett a Hibernate ORM (Object Relational Mapping) megoldásával kiépített szoros integrációval a fejlesztők adatbázis-független alkalmazásokat is készíthetnek. Az új szolgáltatások összessége a gyorsabb fejlesztést és a webes alkalmazások gyorsabb használatba bevezetését eredményezheti.

A ColdFusion Builder egy új fejlesztői eszköz, amely egységes, testre szabható és bővíthető fejlesztői környezetet nyújt az alkalmazások kódolásához, a kiszolgálók kezeléséhez és a projektek bevezetéséhez. A szoftver eszközeivel az integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) belül is lehetséges a hibakeresés, a távoli támogatás és az egyéni kódok generálása. Az új megoldás testre szabott fejlesztői környezetben támogatja a ColdFusion 7 és 8 alkalmazásait. A ColdFusion Builder használatával az elvégzendő feladatok automatizálásának és a kód újrafelhasználásának köszönhetően nő a fejlesztők hatékonysága. Mivel a ColdFusion Builder és az Adobe Flash Builder egyaránt Eclipse-alapú, az ügyfél- és kiszolgálóoldali kódok generálásakor átfogó funkcióintegráció segíti a fejlettebb munkafolyamatok kialakítását. Ennek eredményeképpen a fejlesztők sokkal egyszerűbben hozhatnak létre gazdag felhasználói felületeket és alkalmazásokat a ColdFusion kiszolgálóoldali logikája alapján.

A ColdFusion 9 nyilvános bétaverziója a www.adobe.com/go/coldfusion_beta_download címről tölthető le. A ColdFusion Builder nyilvános bétaverziója a www.adobe.com/go/coldfusion_builder_beta_download címről tölthető le.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50