Online bolt: Letölthető alkalmazások LG mobilokhoz

forrás Prim Online, 2009. július 20. 12:19

Az LG Electronics online alkalmazásboltot nyit az LG mobilt használók számára, hogy még teljesebb felhasználói élményt biztosítson számukra. Az LG „Application Store”-t (http://www.lgapplication.com) először Ázsiában - 2009. július 14-től -, majd az év során további 24 országban lehet elérni saját nyelven. A tervek szerint 2009 végére már 2000 alkalmazás lesz letölthető a weboldalról. Ezek közül több mint 100 programot ingyenesen érhetnek el az LG készülékek felhasználói.

Az LG és a tartalomszolgáltatók úgy biztosítják az alkalmazások kiváló minőségét, hogy a felhasználók igényeit szem előtt tartva válogatják, majd szigorú minőségi teszteknek vetik alá azokat. A felhasználók ezek után úgy tölthetik le az alkalmazásokat, hogy azok megfeleltek a tökéletes működést biztosító követelményeknek.

Az LG „Application Store”–hoz kapcsolódik az „LG Mobile Developer Network” (http://developer.lgmobile.com), az LG mobiltelefonokra játékokat és alkalmazásokat készítő külső szoftverfejlesztők számára létrehozott weboldal. Tavaly októberi indulása óta jelentős átalakításon esett át a portál, hogy 2009. júniusában továbbfejlesztett tartalommal jelentkezzen. A fejlesztők a weboldalon widget kisalkalmazásokat fejleszthetnek és oszthatnak meg egymással, illetve tesztelhetik is alkalmazásaik működését a „Virtual Developer Lab”-en (virtuális fejlesztőlabor) és akár le is tölthetik azokat. A webhely jelenleg a Java SDK-t támogatja, az év végére pedig a widget kisalkalmazásokhoz a virtuális fejlesztőlabort (VDL), illetve az OTA (Over-The-Air) letöltést is támogatja majd.

Az LG „Application Store” kétféleképpen érhető el: a felhasználók felkereshetik a www.lgapplication.com weboldalt, ahonnan számítógépre tölthetik a kívánt alkalmazásokat, illetve az arra alkalmas – például LG GM730 - készülékről közvetlenül is elérhetik az alkalmazásokat az indulóképernyő alján található gyorsgombok vízszintes lapozásával és az erre kialakított ikon megérintésével.

A magyar felhasználók számára az „Application Store”-ban lévő tartalmak egyelőre nem elérhetők.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05