Sebezhető az aktuális Firefix is

Genda Csongor Zoltán, 2009. július 21. 07:48

A Mozilla pár nappal ezelőtt adta ki a 3.5-ös Firefox javítását, a 3.5.1-es számot viselő verziót, ám kiderült, hogy ez sem működik teljesen hibátlanul, mivel van mód a szoftver összeomlásának az előidézésére.

Az alapítványnak múlt hónapban a 3.5-ös változat debütálása előtt már nem volt elegendő ideje az egyik kritikus hiba kijavítására, ezért foltozatlanul adta ki az új böngészőt, ám a napokban orvosolták a hibát. A SecurityFocus azonban az új alkalmazáson is talált egy olyan sebezhetőséget, amely a szakemberek állítása szerint alkalmas a kártékony kódok futtatására. A biztonságspecialisták közleményéből kiderül, hogy a sebezhetőség kihasználása puffertúlcsordulást okozhat, és elméletileg akár vírust is bejuttathatnak a hackerek a megtámadott rendszerbe. A Mozilla azonban nem látja ilyen borúsan a helyzetet, a böngészőfejlesztők azzal érveltek, hogy a Firefox már a támadás első pillanataiban összeomlik, ezért elképzelhetetlen a kártékony kódok futtatása.
Az antivírusfejlesztő cégek azonban az alapítvány látszólagos nyugalma ellenére is kritikus minősítésű hibáról beszélnek. A Mozilla rövidesen elérhetővé teszi a 3.5.1-es verzió frissítését, ami megoldást jelent majd a problémára.
 

Kulcsszavak: security Mozilla Firefox

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09