Sebezhető szoftvert kínál letöltésre az Adobe

Genda Csongor Zoltán, 2009. július 22. 09:20

Az egyik biztonságspecialista éles bírálattal illette az Adobét, mert az még mindig nem távolította el online letöltő részlegéből az egyik kritikus sebezhetőséggel rendelkező alkalmazást.

A Secunia felhívja a figyelmet az Adobe weboldalán listázott Reader 9.1.0-ás verziószámú programra, amely köztudottan egy olyan hibát tartalmaz, amely támadási felületet nyit az ezen szoftverrel előtelepített rendszereken. A fejlesztő cég a 9.1.12-es változattal orvosolta a problémát, ám ennek ellenére sem távolították el a régebbi kiadást a Download Centerből. Az Adobe Reader sebezhetőségére az olyan felhasználók figyeltek fel, akik letöltötték azt, és a számítógépükön futó intelligens védelmi alkalmazás jelezte, hogy a program nem biztonságos. Az Adobe ugyan elismerte tévedését, a vállalat képviselői viszont azzal érveltek, hogy az internetezők nincsenek kitéve közvetlen fenyegetésnek, mivel az alkalmazás telepítés után azonnal megkeresi a frissítéseket. A Secunia azonban ezt a magyarázatot nem fogadja el, ugyanis az update bejátszását el is halaszthatják a felhasználók, s ebben az esetben igen is ki vannak téve a támadásoknak.
 

Kulcsszavak: Adobe security Adobe Reader

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50