Uniós támogatású honlap a képzés fejlesztéséért

forrás Prim Online, 2009. július 22. 14:30

Újabb honlap kezdte el működését annak érdekében, hogy az európai uniós forrásokból megvalósuló szakképzés minőségi és tartalmi fejlesztéseivel kapcsolatban információkat adjon. Tájékoztatja az érdeklődőket minden olyan eseményről, adatról, pályázati lehetőségről, amely a tények közlésén túl hozzájárul ahhoz, hogy a projektben megfogalmazott célok az állampolgárok személyes fejlődését is szolgálhassák.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI) a „Képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” elnevezésű uniós forrásból finanszírozott kiemelt program gazdájaként feltette a világhálóra az újabb honlapját.  Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében zajló program célja az, hogy az oktatás reformjával összhangban erősödjön a szak- és felnőttképzési rendszer alkalmazkodóképessége a változó gazdasági környezethez; a képzésből kilépők kompetenciái jobban megfeleljenek a munkaerőpiac kihívásainak.
A megvalósuló fejlesztések egyrészt a szak- és felnőttképzés egyes elemeit újítják meg, másrészt a képzés tartalmát is érintik. Ezek mellett a projekt jelentős erőket összpontosít a humánerőforrás fejlesztésére, például a szakoktatók idegen nyelvi továbbképzésére, vagy azon vállalkozók felkészítésére, akik bekapcsolódnak a tanulók gyakorlati képzésébe. A program célul tűzte ki azt is, hogy a felnőtt lakosság minél nagyobb számban vegyen részt a tanulás különböző formáiban, így csökkentve a jelentős elmaradást a fejlettebb uniós országokhoz képest.

A honlapon található információk azt a célt szolgálják, hogy a program iránt érdeklődő koncentráltan, ugyanakkor közérthető formában tájékozódhasson az ÚMFT TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002 "A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése" kiemelt projekt megvalósításának mérföldköveiről és eredményeiről.  A jól strukturált honlapon megtalálhatóak a projekt céljait és tartalmát összefoglaló dokumentumok, az egyes részterületek, az alprojektek rövid bemutatása, illetve a programot irányító, abban tevékenykedő munkatársak elérhetőségei. A weboldal kiemelt helyen, jól elérhetően közöl minden olyan információt a projekttel kapcsolatban, amely a folyamatos fejlesztésekhez kapcsolódik.

A struktúra hármas tagozódása révén az érdeklődő könnyen megtalálhatja a számára fontos információkat, többek között a projekthez kapcsolódó közbeszerzési felhívásokat, a rendezvényeket, a sajtóban megjelent anyagokat és nem utolsósorban a fejlesztés eredményeit. Az igényesen kialakított nyitólap Hírek rovata naprakész tájékoztatást nyújt mind a szakmai, mind pedig a nagyközönségnek a projekt előrehaladásáról, az éppen aktuális feladatokról.

 

További információ: www.tamop.nive.hu


 

Kulcsszavak: onlineszolg oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05