Öt új kompakt az Olympustól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 24. 10:48

Az Olympus FE-26, FE-46, FE-4000, FE-5020 néven négy új belépőszintű modellel jelentkezett, és megjelent a mju sorozat 7010-es tagja is, mindannyian microSD kártyákat is képesek fogadni.

Az Olympus FE sorozat négy új fényképezőgéppel tér vissza, melyek az alacsony árszinten is jó képminőségre igényt tartó felhasználóknak kínálnak választási lehetőséget. A 12 megapixel felbontású FE fényképezőgépek akár 5x zoom optikával érkeznek, és mindegyikük új fókuszkövető rendszerrel rendelkezik, mely a mozgó témák folyamatos fókuszálását biztosítja. Megtaláljuk bennük a továbbfejlesztett arcfelismerő technológiát és a szintén új intelligens automatikus üzemmódot is, mely az öt leggyakrabban használt téma egyikét kiválasztva, az annak megfelelő beállítások automatikus érvénybe léptetésével segít a fotózásban. A legújabb FE típusok a tragikusan marketing szagú elnevezést kapott „Mágikus” szűrőkkel szolgálják ki kreatív identitású használóikat. A praktikus funkciókat kiegészítő szolgáltatások veszik körül: ilyen például az xD-Picture Card mellett a microSD memóriakártya alkalmazhatósága. Az ‘egy gomb, egy funkció’ tervezési elvnek köszönhetően könnyen használható FE-5020, FE-4000, FE-46, és FE-26 modellek 2009 augusztusától lesznek kaphatók az 50 ezer és 30 ezer forint közötti kategóriában. A µ-7010 szintén augusztusban érkezik, 80 ezer forint körüli áron.

FE-5020

Az új FE-5020 az FE sorozat zászlóshajója, 5x optikai zoomjával (24-120mm**), illetve „Mágikus” szűrőivel új, művészi hangulatú képeket alkothatunk: például a Pop Art használatával a partifotók élénkebbé tehetők. A többi szűrő – Halszem, Vázlat, illetve Lyukkamera – alkalmazása ugyanígy különleges végeredmény megszüléséhez vezetnek. Mindezek mellett a kompozíció és az alkotások megtekintése, valamint a videófelvételek lejátszása a 6.9cm / 2.7” kijelzőn történik. A fókuszkövetés, intelligens automatikus üzemmód, illetve a 16 arc megkülönböztetésére képes továbbfejlesztett arcfelismerő technológia egészíti ki a funkciókat. Kétrétegű gyöngyházfényű bevonatban, tiszta fehér, sötétszürke, kávébarna és óceánkék színekben elérhető fényképezőgép.
 
FE-4000
A zsebben hordáshoz is megfelelően vékony 12 megapixeles FE-4000 4x optikai zoommal rendelkező nagylátószögű optikával (26-105mm) készül akár egy nagyobb csoport fotóalany megörökítéséhez is. Ez a modell fókuszkövető funkcióval és intelligens automatikus üzemmóddal, négy „Mágikus” szűrővel (Esküvői fotó, Pop Art, Vázlat és Lyukkamera) rendelkezik. A tiszta fehér, sötétszürke, metál-bíbor, sarki-kék és mandarin színekben elérhető ház továbbfejlesztett arcfelismerő technológiától a digitális képstabilizátor funkcióig – és a komponáláshoz, illetve képnézegetéshez is megfelelő 6.9cm/2.7” LCD kijelzőt rejt.

FE-46
Az FE-46 az 5x optikai zoom (36-180mm) és a 12 megapixeles CCD kombinációjával rendelkezik. Az intelligens automatikus üzemmódnak és a fókuszkövető funkciónak a mozgó téma sem jelent akadályt. E típus áramellátása egyszerűen pótolható AA méretű elemekkel biztosított. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia és a digitális képstabilizátor a gyors felvételkészítést támogatja. A kétrétegű gyöngyház bevonat „kozmikus” fekete, tiszta fehér, vagy flamingó rózsaszín színekben érhető el.

FE-26
Ezt a modellt 12 megapixel felbontású CCD-vel, 3x optikai zoommal (36-108mm) 6.9cm/2.7” kijelzővel szerelték. A funkciók – például a fókuszkövetés, illetve intelligens automatikus üzemmód – segítik a pillanatok megörökítését. A standard AA elemek bármikor pótolhatók, a digitális képstabilizátorral és továbbfejlesztett arcfelismerő technológiával bíró FE-26 flamingó rózsaszínben, búzavirágkékben és „kozmikus” feketében választható.

mju 7010
A gépben található TruePic III+ képfeldolgozó processzor az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és a feldolgozási sebességet.
 

Kulcsszavak: Olympus kamera

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09