Projektoros fényképező a Nikontól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. augusztus 4. 20:11

A Nikon bejelentette a világ első olyan fényképezőgépét, amely beépített kivetítővel rendelkezik, tv és számítógép nélkül oszthatjuk meg fényképeinket és videóinkat. A rendszer rendkívül egyszerűen használható: egyetlen gombnyomással bármilyen lapos felületre kivetítheti a képeket.

A kivetítés fényereje legfeljebb 10 lumen, a VGA minőségű képek 13–100 cm méretűek lehetnek. A távvezérlő és a kivetítő-állvány a fényképezőgép mellékelt tartozéka. A Nikkor nagy látószögű, 5x zoom objektív 35 mm-es [135] formátumban kifejezve: 28–140 mm mutatókkal rendelkezik. A Coolpix S1000PJ 12,1 tényleges megapixeles felbontással bír, a nagyméretű, 6,86 cm-es LCD-monitor megtekintési szöge széles, fényerőnövelő funkciója és tükröződésgátló bevonata révén még erős napsütésben is jól látható. Az ötféle elmosódásgátlás automatikusan, öt különböző módszerrel akadályozza meg, hogy bemozduljanak a képek. A vegyes (lencsetag-mozgatásos és elektronikus) rázkódáscsökkentés a fényképezőgép rázkódása ellen hat, és a két mód egyszerre is bekapcsolható.

Az akár 6400-ig terjedő ISO fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a kép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén. A Mozgásérzékelés a fényképezőgép és a téma mozgásának hatását ellensúlyozza. A legjobb kép kiválasztása (BSS) automatikusan kiválasztja a legélesebbet legfeljebb 10 egymást követő kép közül. Az intelligens portré rendszer a tökéletes portrék készítését segítő, fejlett automatikus funkció, a Mosoly időzítő akkor készíti el a felvételt, amikor a portréalany mosolyog. A Pislogásmentesítés funkció két képet készít, és közülük azt menti, amelyiken a modell szeme nyitva van. A Bőr lágyítás finomítja az egyenetlen bőrtónusokat, így a portréalany arca simább lesz. A Témakövető AF a kiválasztott témán tartja az élességet, még annak mozgását is követi, míg az Automatikus program választó kiválasztja az optimális motívumprogramot a gyakori fotózási helyzetekben, az Automatikus fehéregyensúly funkció pedig, melyet a gép a Nikon díjnyertes DSLR modelljeitől örökölt, természetes bőrtónusokat és élethű színeket eredményez.

A Diavetítés funkció egy sor effektussal teszi még szórakoztatóbbá a képek kivetítését, a Gyors retusálás funkcióval élessé és látványossá tehetjük a kedvezőtlen körülmények között készített képeket, a fényképezőgép az eredeti fénykép változatlanul hagyása mellett gyorsan elkészíti annak másolatát, amelyen beállítja a kontraszt vagy a színtelítettség legjobb egyensúlyát. A Makró mód jóvoltából akár 3 cm-re megközelíthetjük a témát.

Kulcsszavak: Nikon kamera projektor

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05