Vezeték nélküli akkutöltő a Duracell-től

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 23. 08:41

A Duracell egy olyan vezeték nélküli akkumulátor-töltőt mutatott be mobilkészülékekhez, amelyre csak rá kell helyezni a vele kompatibilis mobiltelefont vagy mp3 lejátszót, így elvben megszűnhet az eltérő típusú csatlakozók problémája.

A gyakorlatban persze ez nem egészen ilyen egyszerű, ugyanis a MyGrid elnevezésű töltő egyelőre csak bizonyos Nokia, Motorola és RIM Blackberry telefonokkal, az Apple iPhone-al és iPod lejátszókkal, illetve meg nem nevezett mp3 lejátszókkal kompatibilis. Ez többek között azért van így, mert a töltéshez egy olyan kiegészítőre is szükség van, amelyet a készülékek akkumulátor-töltő csatlakozójába kell bedugni, és az adaptert a töltő felületére helyezve kell aztán elvégezni a műveletet. Emellett nyilván az eltérő akkumulátor-típusok is problémát okozhatnak, a Duracell azonban a jövőben szeretné minél inkább kibővíteni a tölthető eszközök repertoárját.

A MyGrid egyszerre több készüléket is tud egyidejűleg tölteni, és úgy működik, hogy azok ráhelyezésére reagálva aktiválódik, majd ha elvesszük őket róla, akkor automatikusan kikapcsol. Biztonsági okokból ugyanígy azonnal áramtalanít, ha víz, fém, vagy emberi kéz érinti. A Duracell októberben dobja piacra a praktikus eszközt, egyelőre ismeretlen árért.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05