Mobiltelefon mint tévé-távirányító

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 23. 10:32

Az amerikai Verizon Communications olyan képességgel ruházza fel az általa forgalmazott mobiltelefonok némelyikét, amelynek révén azok televíziós távirányítóként is működhetnek.

A megoldás persze korántsem univerzális: egyfelől csak a Verizon Wireless mobilszolgáltató által forgalmazott, WiFi-képes mobilok lesznek csak alkalmasak az új funkcióra, és azok is csak a Verizon Fios TV digitális set-top box-át használó előfizetők számára. Ez azt jelenti, hogy egyelőre meglehetősen korlátozott jellegű, kísérleti alkalmazásról van szó, különösen, ami a WiFi-t illeti, hiszen a mobilhálózaton való összekapcsolás nyilván jóval több telefonkészülék előtt nyitná meg a lehetőséget.

A Verizon nemrég be is mutatta az új megoldást működés közben, most viszont azt is bejelentette, hogy a szolgáltatást nagyjából 3 hónap múlva szeretné beindítani. Az elképzelés a jelenlegi műszaki korlátoktól eltekintve ésszerű, hiszen manapság nemhogy egyszerűsödne a műszaki eszközök használata, hanem egyre több, egymással nem igazán kompatibilis készüléket és kiegészítőt kell használniuk a teljes körű szórakoztató elektronikai élményre vágyóknak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50