Helyreállt a rend, csak egy rádió hallható a 88,1 MHz-es frekvencián

forrás Prim Online, 2009. augusztus 27. 17:44

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) csütörtökön lepecsételte a budapesti 88,1 MHz-es frekvencián a Citadelláról engedély nélkül műsort szóró adót és ezzel helyreállította a jogrendet.

Az elmúlt időszakban a 88,1 MHz-es frekvencián párhuzamosan két adás szólt, annak ellenére, hogy érvényes rádióengedély alapján értelemszerűen egy frekvencián és földrajzi területen csak egy adás sugárzása lehetséges. A 88,1 Mhz-es frekvencia használatára Pont FM néven műsort sugárzó Rádió Infórum Kft-nek van érvényes rádióengedélye.

Az NHH a közelmúltban hatósági ellenőrzés keretében megállapította, hogy a Citadellán a RISE FM műsorának sugárzása jogosulatlan, engedély nélküli műsorszórási tevékenységnek minősül. Az NHH ezért a frekvenciagazdálkodás egyes hatósági eljárásairól szóló (6/2004. IHM) rendeletben foglalt szabályoknak megfelelően hatósági intézkedés keretében a helyszínen le akarta a rádióberendezést pecsételni, azonban ezt a RISE FM képviselője megakadályozta. Az NHH a hatósági intézkedés érdekében a rendőrség segítségét kérte, egyben – mivel a hatóság korábbi felhívását nem teljesítette – a jogosulatlan sugárzás miatt piacfelügyeleti eljárást indít a RISE FM ellen.

A RISE FM képviselői csütörtökön nem gátolták meg az NHH munkatársait a hatósági intézkedés teljesítésében, így a rendőrség közreműködésére nem volt szükség.
 

Kulcsszavak: NHH műsorszórás rádió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50