Elektronikuskönyv-olvasót dob piacra a Sony

MTI Sajtóadatbank, 2009. augusztus 28. 14:39

Érintőképernyővel és Wi-Fi kapcsolattal rendelkező elektronikuskönyv-olvasót dobott piacra a Sony, amely az Amazon közel két évvel ezelőtt bemutatott Kindle e-book-olvasójának kíván versenyt támasztani.

A Reader Daily Edition elnevezésű megjelenítőt 399 dolláros (75306 forint) áron a karácsonyi vásár idején dobják piacra. A japán vállalat ezen kívül még két olcsóbb olvasó árusítását kezdi meg, ezek azonban nem képesek a vezeték nélküli kapcsolatra.

 A 17,8 centiméter széles kijelzőn a szemnek is kényelmes méretben olvasható elektronikus könyvekből egyszerre ezer "kötet" fér el a készülék memóriájában. A Sony elektronikuskönyv-boltjából az AT&T telefontársaság 3G adatátviteli rendszerén keresztül akár útközben is lehet majd könyveket vásárolni.

 Az olvasóval egy időben bemutatott - elektronikus-könyvtári szolgáltatásokat támogató - szoftverrel a helyi könyvtárakból kikért, azaz letöltött könyvek visszavitelével és a késedelmi díjakkal sem kell többé törődni, mert a könyvek a kölcsönzési idő lejártával egyszerűen törlődnek az olvasóból.

 A Sony a hónap elején jelentette be, hogy e-könyv-áruházának kínálatát az év végéig a mostanra már ipari szabvánnyá vált EPUB (electronic publication) formátumra alakítja át, hogy ezzel is csökkentse az elektronikus könyvformátumok közötti zűrzavart.

 A lépés közvetlen kihívás az Amazon számára, amelynek elektronikus könyvei kizárólag a Kindle olvasóján, vagy a Kindle-szoftvert futtató iPhone-okon olvashatók.
 

Kulcsszavak: Sony e-book

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05