ASUS Pundit P4-P5G41 barebone gép

Kiss Ádám Zoltán, 2009. augusztus 29. 08:46

Az ASUS Pundit P4-P5G41-ből általános célú számítógép építhető, vagy akár házimozi rendszer központja is lehet. És számos olyat is tud, amit egy hagyományos számítógép nem.

Van aki szereti és van aki nem kedveli a barebone-okat. Aki szereti, tudja, milyen kényelmes belőlük gépet építeni és az is nyilvánvaló számára, hogy minden feladatra más és más csontváz való. A legszembetűnőbb előnye az ASUS Pundit P4-P5G41 barebone-nak, hogy a kialakítható konfigurációk terén széles variálhatóságot nyújt, és az X-Wall hardveres titkosítás az egész SATA merevlemezt, beleértve a boot szektort és az operációs rendszert, valós időben védelmezi. Az X-Wall az egész winchester tartalmát egy hardverkulcs segítségével dekódolja, nem marad védetlen terület a lemezen. A visszakódolás is valós időben történik, abból a felhasználó nem vesz észre semmit. A helyes kód birtokában használhatjuk csak a védett merevlemezt, a kód nélkül az adatokat nem lehetséges visszafejteni és az operációs rendszert sem lehet elindítani.
 
A barebone alig 9 literes, kis méretét a zongorafekete szín tovább hangsúlyozza. A rejtett mechanikai megoldások segítik, hogy minden szükséges alkatrésznek legyen helye. A kis méret nem jelenti azt, hogy ne lenne jó a barebone szellőzése, a megfelelő, éltető légáramlatot biztosították az ASUS mérnökei az ötletes fizikai kialakítás és az MB design révén. Az ASUS Q-Fan technológiája felügyeli a processzort, és annak hőmérsékletét: a terhelésnek megfelelően változtatja a hűtés erősségét. Az ASUS Drive Clone Pro 5 folyamatosan őrködik az adataink felett. Másodpercek alatt biztonsági másolatot készít az értékes állományokról és ha szükséges , akkor ugyanilyen rövid idő kell ahhoz, hogy visszakapjuk őket. Nem csak az adatokat, hanem a programokat és az operációs rendszerünket is rábízhatjuk. A másolatot egy merevlemez elkülönített területére tehetjük, így nem szükséges optikai lemezeket használnunk, ami jóval több időt rabolna el tőlünk.
 
A multimédia terén széles skálán mozoghatunk. A nyolccsatornás HD minőségű hanghoz a 3D-s játékokat kiszolgáló, Directx 10-es grafikus motort áll rendelkezésünkre: a PC mozitermet csinálhat a nappalinkból. A mindennapok során már hozzánk nőttek a memóriakártyák: fényképezőgépben, kamerában, PDA-ban vagy egy egyszerű telefonban is van már egy, a kártyák olvasásához pedig beépített kártyaolvasónk van a barebone-ban. A választható processzor típus is széles skálán mozog, a Celerontól a Quad-ig, a 800 MHz-es FSB-től a 1333 MHz-ig. A memória 8 GB-ig bővíthető, tehát igazán sok feladatra alkalmas gépünk lehet. Már csak egy merevlemezt kell választanunk, mert a többit a barebonnal készen kapjuk.

 

Kulcsszavak: ASUS Asus Asustek PC

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50