GTA az iPhone-on

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 1. 07:29

A Grand Theft Auto játékszériát fejlesztő Rockstar Games bejelentette, hogy még az ősszel elérhető lesz GTA: Chinatown Wars videójátékuk az Apple iPhone és iPod Touch készülékeihez.

A játék az internetes App Store letöltő-oldalról lesz megvásárolható, egyelőre ismeretlen összegért. A Chinatown Wars egy ideje már fut a Nintendo DS-en és a Sony PSP-hez is kiadják októberben, így a fejlesztő szerint logikus lépés, hogy egy hordozható eszközökre szabott sikeres játékprogramot a népszerű iPhone-hoz is kibocsássanak. A Rockstar szerint a játék az Apple készülékein gyakorlatilag megegyezik majd a DS-verzióval, csupán néhány képsor lesz kisebb felbontású. A képernyőn megjelenő karakterek mozgatása és irányítása szintén némiképp eltér majd a többi változattól – a Rockstart erről egyelőre annyit árult csak el, hogy egy „analóg bot” rajza lesz majd látható az érintőképernyőn, amit hüvelykujjal lehet majd vezérelni.

Az Apple részéről némileg meglepő, hogy felvesz az App Store-ba egy kifejezetten szexuális és vulgáris elemeket is tartalmazó alkalmazást. Korábban például blokkolta a hozzáférést az Eucalyptus digitális könyvolvasóhoz, mert elérhető volt általa a Káma Szútra, sőt még a Ninjawords szótárprogramot is eltávolította néhány szókimondóbb kifejezés miatt.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09