Nokia Comes With Music Amerikában elhalasztva

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 1. 20:08

A Nokia bejelentette, hogy 2009 helyett csak valamikor 2010-ben indítja be Amerikában Comes With Music mobiltelefonos zeneletöltő szolgáltatását, valószínűleg azért, mert a megoldás egyelőre nem eléggé sikeres a többi piacon.

A Nokia egyelőre nem indokolta a halasztást, elemzők azonban tudni vélik, hogy a finn társaság valószínűleg újra óhajtja gondolni a megoldást. A Comes With Music egy évig korlátlan zeneletöltési lehetőséget kínál egyes Nokia készülékeket vásárlók számára, ráadásul a letöltött tartalmak a szolgáltatás felmondása után is megtarthatók. Két tényező azonban mégis hátráltatja a gyors és széleskörű elterjedést. Egyrészt a Nokia jelenlegi Comes With Music-kompatibilis készülékei közül csak az 5800 XpressMusic számít igazán divatosnak, másfelől pedig a letöltött fájlok a kiadók nyomására mégiscsak tartalmaznak valamilyen másolásvédelmet, így nem kompatibilisek például az Apple iPod és iPhone készülékekkel sem. Pedig a lemezkiadók éppen az Apple iTunes-nak szerettek volna konkurenciát teremteni, hogy kedvezőbb tárgyalási pozíciót vívjanak ki maguknak.

A fenti okokból egyesek tudni vélik, hogy a Nokia jövőre DRM-mentes mp3 fájlok terjesztésére kíván áttérni, habár ezt egyelőre nem erősítették meg. Az amerikai piac különösen nehéz a finn mobilgyártó számára, mivel sok zenelejátszós készülékét nem szolgáltatói támogatással forgalmazza, így azok jóval drágábbak a rivális, támogatott mobiloknál, például az AT&T-nél kapható iPhone-nál.
 

Kulcsszavak: Nokia mobilszolg zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09