Spotify zeneletöltő már telefonokon is

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 10. 08:33

A Spotify, a rendkívül népszerű, európai digitális zenei szolgáltatás az Apple iPhone-on, iPod Touchon és az Android platformokat használó mobilkészülékeken egyaránt megjelenik majd.

A svéd fejlesztésű szoftver az Egyesült Királyságban, Svédországban, Spanyolországban, Franciaországban, Norvégiában mindhárom készüléktípuson megtalálható lesz, Finnországban pedig az iPhone-okon és iPod Touchokon - olvasható a Yahoo-n.

 Az eddig csak személyi számítógépeken működő szolgáltatásnak köszönhetően ezentúl bárhonnan több millió zeneszámot lehet majd elérni. A Spotify népszerűsége nem csak a zenerajongók körében óriási, hanem a zeneiparéban is. Európában több mint 6 millió felhasználója van, és 5 millió zeneszámot lehet rajta keresztül letölteni. A szolgáltatás ingyen, reklámok nézéséért cserében vehető igénybe, illetve havi 3000 forint körüli összegért a reklámoktól is meg lehet szabadulni.

 Érdekes döntés az Apple részéről, hogy engedélyezteti a Spotify-t, hiszen az alkalmazás saját Apple Store-ja riválisának is tekinthető. Korábban a cég olyan iPhone-ra készült felhasználói programokat utasított vissza, mint a Commodore 64 emulátor és a Google Voice szoftver.
 

Kulcsszavak: iPod iPhone zene mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50