Új épületet avatott a SZÁMALK

Kovács Attila, 2009. szeptember 11. 07:21

A SZÁMALK tegnap átadott, közel 3 milliárd forintból, Újbudán elkészült új székházában folytatja több mint 30 éves működését. A cégcsoportként működő, az informatikai és üzleti továbbképzési piacon, számos területen piacvezető SZÁMALK mellett, a legkorszerűbb irodai és oktatási elvárásoknak megfelelő új épületben kapott helyet Magyarország első magánfőiskolájaként működő Gábor Dénes Főiskola is.

A méretgazdaságossági és szolgáltatásfejlesztési tényezők tettek szükségessé az új, korszerűbb lehetőségeket és infrastruktúrát biztosító épületet. Ezért, míg az előző épület konferencia jellegű oktatásra volt berendezve, addig a saját erőből felépült Mérnök utcai új épületet kizárólag csúcsminőségű oktatási- és tréning igényekre alapozva tervezték meg.

Majdnem minden hazai vállalatnál akad olyan szakember, aki a SZÁMALK-nál ismerte meg a számítástechnika világát. Az intézmény továbbképzési megoldásai ma már a szakma csúcsát jelentik: a teljes, közel 600-700 világszínvonalú terméket felvonultató termékpalettára a gyakorlatorientált szemléletmód jellemző. Ennek oka az, hogy komplex oktatási megoldásait a több évtizedes oktatás-módszertani tapasztalatra alapozva, az ügyfeleik és az iparág változó igényei szerint alakították és fejlesztették ki, másrészt az ún. hivatalos „dobozos” tréningekből sincs két egyforma. A gyakorlati oktatáshoz legmegfelelőbb infrastruktúrával rendelkező oktatóközpontnak egyedülinek számít az az „élő” eszközparkja, amely lehetővé teszi a hivatalos VMware és Cisco technológiai képzéseket, és a kereszttechnológiák magas színvonalú oktatását. A SZÁMALK az új székház révén többek között az alábbi előnyöket nyújtja a képzéseken résztvevők számára: 34 – ebből 23 számítógépes – tanterem, 2 PLC labor, 47 darab nagy teljesítményű szerver, 4 darab információs terminál, hálózati laboratóriumok, Gábor Dénes Főiskola Információs Központ az aulában a hallgatók és a képzéseken résztvevők számára, valamint 70 millió forint értékű szerverpark.

Habár a SZÁMALK új épületét még a hallgatók sem „lakták be”, a cégcsoport máris a bővülést tervezi: elképzeléseik szerint 2010-ben készül el a SZÁMALK-hoz tartozó szakközépiskolának, kollégiumnak és tantermeknek helyet adó új épület, ugyancsak a Mérnök utcában.

A SZÁMALK komplett oktatási csomagot kínáló szolgáltatásportfoliójába tartoznak az iparágban jól ismert és kedvelt informatikai (szeptember 16.) és HR (szeptember 17.) szakmai konferenciák is, amelyekre idén témánként több mint 200 résztvevőt várnak a szervezők.
 

Kulcsszavak: SZÁMALK oktatás +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05