Frissítés után: biztonsági rések a Vistán és a Server 2008-on

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 11. 13:36

A legújabb frissítések ellenére úgy tűnik, biztonsági rések maradtak a Windows Vista és a Windows Server 2008 operációs rendszerekben, ezért afféle "vészfrissítést kell rövidesen végrehajtania a Microsoftnak.

A hibák a programok a server message block protokollban (a programnak az adatok és a nyomtatók megosztását lehetővé tevő része) okozhatnak kritikus leállást, közismert nevén "kék halált" - írja a Yahoo. Szakértők szerint a hibát csak a sebezhetőséget kihasználó kód segítségével lehet előidézni. Az operációs rendszereket futtató gépek akkor válhatnak rosszindulatú támadás áldozatává, ha a hacker már sikeresen behatolt áldozatának gépére. Akkor viszont a rendszer olyan pontjaihoz tud hozzáférni, amelyekhez elvileg lehetetlen lenne.

 Noha a távolról végrehajtható támadás elképzelhető, a szakértők szerint ez mégis elég nehezen kivitelezhető - ebben az (egyelőre) hipotetikus esetben azonban a hackerek olyan szoftvert is futtathatnak a gépeken, amelyek tényleg komoly kárt okozhatnak. A Microsoft szakemberei a javítás kiadásáig különféle védekezési lehetőségeket tanácsolnak a felhasználóknak.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09