Hallástechnikai készüléket adományozott a Siemens a kaposvári kórháznak

forrás Prim Online, 2009. szeptember 13. 10:22

Hallásvizsgáló és -analizáló készüléket ajándékozott a Siemens Audiológiai Technika Kft. a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház fül-orr-gégészet audiológiai állomásának. Az ultramodern berendezést június első hetében adták át az intézménynek.

Az adományozás tárgya egy speciális, önálló egységként is használható audiométer készülék, amely teljesíti egy felső kategóriás kétcsatornás klinikai berendezés követelményeit.

Az audiométer a hagyományos vizsgálatokon kívül elvégzi a speciális rutinteszteket is (pl. SISI, Fowler, Stenger). A beszédaudiometriára is használható berendezés CD-lejátszóval és számítógépes CD-ROM-mal egyaránt kompatibilis bemeneti és kimenő csatlakozásai révén billentyűzettel vagy számítógépes egérrel is kezelhető. Kihangosítására minden hagyományos hangfal képes, de normál TDH 39-es fejhallgatóval és Sennheiser HDA 200-as fejhallgatóval is működik. A berendezés a pontos diagnózis felállítása mellett a szakemberek munkavégzését is megkönnyíti: a legkorszerűbb technológiának köszönhetően az adatbázis-kezelés széles körű lehetőségét biztosítja. Az integrált adatbázis előnyei közé tartozik többek között, hogy nem csupán a hallásvizsgálat eredményei rögzíthetőek, de a páciens egyéb orvosi leletei, korábbi kórképei is nyilvántarthatóak, visszakereshetőek. Mindez nagyban hozzájárul a vizsgálatok hatékonyságához, a vizsgálati eredmények rugalmas kezeléséhez.

A Kaposi Mór Oktató Kórház a Dél-Dunántúl régió legnagyobb ágyszámú intézménye, amelynek fül-orr-gégészetén működik Magyarország egyik legjobban felszerelt audiológiai állomása. Az intézmény kiváló szakembergárdával rendelkezik, így a moduláris Unity 2-t a legjobb specialisták használják majd. Az audiológiai állomás legfontosabb feladatai közé tartozik a születéstől az öregkorig terjedő teljes körű hallásvizsgálat elvégzése, valamint azon betegek kiszűrése, akik akut vagy krónikus halláscsökkenésben szenvednek. Az intézmény modern audiológiai állomása a lehető legkorábbi segítségnyújtást képes biztosítani: a megfelelő időben elkezdett kezelésekkel hozzájárul a további halláscsökkenés megelőzéséhez, illetve azokat a pácienseket, akiknél a folyamat már nem visszafordítható, hallókészülékekkel látja el.

Kulcsszavak: Siemens egészségügy

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05