Az ABBYY továbbfejlesztette FlexiCapture szoftverét

Kovács Attila, 2009. szeptember 16. 07:55

A szöveg-felismerési, adat-kinyerési és nyelvészeti technológiáiról világhírű orosz ABBYY cég megjelentette a FlexiCapture új, 9.0-s verzióját, amely mérföldkövet jelent a dinamikus dokumentum- és űrlapfeldolgozás terén.

Az ABBYY FlexiCapture 9.0 különösen hatékony adatkinyerést tesz lehetővé a dokumentumokból, alkalmazkodva ez által a legkülönfélébb igényekhez, legyen szó kkv-ről, nagyvállalatról, vagy akár kormányzati szervről. Mindegy hogy egy desktop rendszerről vagy kliens-szerver megoldásról esetleg webes környezetről van szó. A hatékony és intelligens szöveg-felismerési technológia (OCR), az észrevétlenül integrálódó szoftver és a felhasználóbarát kialakítás kombinációja eredményeképpen a FlexiCapture 9.0 a ma elérhető legátfogóbb és legsokoldalúbb adatkinyerési megoldást nyújtja.
 
A FlexiCapture 9.0 segítségével a papír alapú dokumentumok feldolgozása hatékonnyá tehető, jelentősen lecsökkentve a költségeket és az emberi kézimunkát.  Mivel a beépített OCR technológiának köszönhetően igen nagy pontossággal dolgozik, a gyártószerint ideális eszköz olyan területeken, ahol a pontosság nagyon fontos követelmény, úgy  mint az egészségügy, pénzügyi szektor, jogi területek, vagy államigazgatás. A FlexiCapture 9.0 számos fejlesztést és új funkciót kínál: könnyen méret növelhető szerver alapú felépítés; támogatja az elosztott feldolgozást, de úgy hogy az erőforrás igényes munkálatok az ún. Processing szerveren történjenek. Automatikusan kiegyensúlyozza a terhelést az egyes részek között, így mindig a legjobb teljesítménnyel dolgozik.

A főbb jellemzők

Hatékony munkamenet-szervezés
A munkamenet az utolsó lépésig finom hangolható és paraméterezhető, így akár eltérő dokumentumok is párhuzamosan feldolgozásra kerülhetnek. Például, amíg az egyik fajta dokumentum automatikusan OCR-ezésre és mentésre kerül, addig egy mási fajta dokumentum (ahol esetleg valami hiba lehet) átirányításra kerül az ellenőrzést végző operátorhoz.

Széleskörű nyelvi támogatás
186 OCR felismerési nyelvet ismer a program, amelyek között van a legutóbb bekerült kínai, japán, koreai és vietnámi is. 113 nyelv esetében ICR képességekkel is bír a program, azaz képes a nyomtatott betűs, kézzel írt szöveg felismerésére is. Természetesen az sem probléma, ha egy dokumentumban a nyelvek vegyesen fordulnak elő.

Rugalmasan webre integrálgató
Optimalizált számla és egyéb félig-strukturált dokumentum felismerés
Az ABBYY FlexiCapture 9.0 részét képező ABBYY FlexiLayout Studio egy olyan intelligens alkalmazás, amellyel minden egyes dokumentum típushoz sablonok hozhatók létre. A 9.0-ba bekerült verzióban ugyanahhoz a dokumentumhoz akár már több alternatív sablon is létrehozható, ami bizonyos esetekben, amikor egyes adatmezők nagyon eltérő helyeken vannak (pl. számlák), jelentősen megkönnyíti a feldolgozást.    
 
PDF űrlapok létrehozása
A szoftver csomag részét képező FormDesigner, amely korábban arra szolgált, hogy a papír alapú űrlapok tervezésében segítségre legyen, most már akár az elektronikus feldolgozáshoz szükséges PDF-t is képes készíteni. Ezáltal lehetővé válik ún. hibrid megoldások létrehozása is, ahol egymás mellett kell papír alapú és elektronikus űrlapokat alkalmazni.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05