Kiterjesztették a nyomozást a Magyar Telekomnál

forrás Prim Online, 2009. szeptember 23. 08:09

Magyar Telekom bejelenti a Nemzeti Nyomozó Iroda által folytatott nyomozás kiterjesztését.

Amint azt a Magyar Telekom 2009. március 31-én bejelentette, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a Magyar Telekom Csoport tagjai által kötött bizonyos szerződések és egyéb ügyek kapcsán folyamatban lévő belső független vizsgálattal kapcsolatos kifizetések vonatkozásában hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az NNI 2009. szeptember 21-én értesítette a Társaságot, hogy nyomozását kiterjesztette a munkavállalók személyes adataival a belső független vizsgálat keretében történt esetleges visszaélés vizsgálatára. A Társaság együttműködik az NNI-vel a nyomozás során.

A Társaság nem tudja megítélni az NNI nyomozás időigényét és annak kimenetelét. A Társaság nem tudja megítélni, hogy lesz-e és ha igen milyen hatása az NNI nyomozásnak a Társaságra, illetve annak pénzügyi beszámolóira; ugyanígy nem tudja megítélni a Társaság a nyomozásnak a belső független vizsgálatra és a folyamatban lévő egyéb hatósági vizsgálatokra gyakorolt esetleges hatását.

Fentieken túlmenően, ahogyan a Társaság korábban is kijelentette, nem tudjuk megítélni, hogy mikor zárul le a belső független vizsgálat, illetve, hogy mikor zárulnak le a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok, valamint, hogy mi lesz azoknak a végső kimenetele, illetve hatása - ha lesz ilyen - a pénzügyi beszámolóinkra vagy működési eredményeinkre. A hatóságok büntető és polgári jogi szankciókat alkalmazhatnak a Társasággal és leányvállalataival szemben, ideértve a pénzbüntetést is, illetve további változtatásokat kezdeményezhetnek az üzleti tevékenységünk és a megfelelőségi programunk tekintetében.

közlemény

 

Kulcsszavak: Magyar Telekom jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05