Mozgásérzékelő fülhallgatók a Sony Ericcsontól

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 24. 09:17

Fülbe helyezésre bekapcsolódó fülhallgatókat mutatott be a Sony Ericcson távközlési vállalat. A zenehallgatás közben érkező hívásokra a fülhallgató egyik felének kivételével lehet válaszolni, a készülék még azt is érzékeli, hogy az eszköz ténylegesen a fülben, nem pedig a zsebben található.

A zene akkor kapcsol be, amikor a telefon tulajdonosa a fülébe helyezi az MH907 nevű fülhallgatót, és csak addig szól, amíg ki nem veszi onnan - olvasható a Yahoo hírportálon megjelent beszámolóban. A SenseMe, azaz a felhasználó érzelmi állapotát érzékelő technológia segítségével a fülhallgató csak akkor kapcsolódik be, amikor a készülék már valóban a hallójáratban van. Ezt a technológiát korábban már a Sony Ericsson W910i készüléke is használta, amely a tulajdonos hangulata alapján válogatott a lejátszási listák között.

 Az eszköz hátránya, hogy a zene csak akkor indul el, amikor a fülhallgató bent van mindkét fülben, így a futók vagy az utcán sétálók a különböző veszélyre figyelmeztető zajokat sem hallják, ráadásul a mobilgyártó régebbi készülékei sem támogatják ezt a technológiát. Az árról és a megjelenés idejéről a gyártó részleteket még nem közölt, egyes internetes hírek szerint az Egyesült Államokban várhatóan 55 dollár (tízezer forint) körüli áron lesz majd beszerezhető.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05