Új fejlett lopásvédelmi technológia a Fujitsu noteszeken

forrás Prim Online, 2009. szeptember 24. 20:17

Az új megoldással a jogos tulajdonos távolról lezárhatja ellopott vagy elveszett eszközét, vagy idővezérelt indítóimpulzust állíthat be a rendszer lezárására. A zárfunkcióval deaktivált noteszgépet nem lehet újraindítani, és az eszköz teljesen használhatatlanná válik a jogosulatlan felhasználó számára.

A noteszgép hardverébe integrált, titkosított architektúrára épülő új technológia teljes mértékben manipuláció-biztos. Az ATP technológiával éppoly egyszerű az ellopott vagy elveszett noteszgépek védelme, mint a bankkártyák telefonon keresztüli letiltása. Az Intel vPro technológiára épülő LIFEBOOK T5010, LIFEBOOK E8420, valamint a nemrégiben bejelentett LIFEBOOK T4310 és T4410 modelleknél támogatott távlezárási jellemző az ATP integrált része. Ez a megoldás már akkor rendelkezésre áll, amikor a felhasználó megvásárolja noteszgépét a Fujitsutól vagy partnerétől.

Az Absolute Software „Computrace Data Protection” és „Computrace One” megoldásainak segítségével a felhasználó távolról törölheti az ellopott noteszgép adatait. A technológia az elveszett eszközök felkutatását és visszaszerzését is segíti. A Fujitsu jelenleg kapható valamennyi LIFEBOOK-ja támogatja ezeket a funkciókat.
 

Kulcsszavak: Fujitsu notebook security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50