Árat csökkent a Nintendo

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 25. 11:06

Húsz százalékkal csökkenti a Nintendo népszerű Wii játékkonzoljának az árát, üzleti elemzők szerint a japán cég nem riválisai - úgyszintén árcsökkentő - lépéseit akarja ezzel kontrázni, pusztán előzetes taktikai lépésről van szó.

Korábban már felröppentek nem hivatalos információk a Nintendo Wii lehetséges árcsökkentéséről, azonban maga a japán cég megvárta a Tokióban folyó Game Show játékrendezvényt, amely megfelelő alkalomnak tűnt ehhez - olvasható a www.1up.com szakportálón.

 Az Egyesült Államokban már vasárnaptól lehet majd kapni az új, 200 dolláros (36 ezer forint) Wii-ket, és Európában is lejjebb megy majd az ára. Az alacsonyabb ár nem változtat semmit a konzol dobozának tartalmán: a géphez most is mellékelik a Wii Sports játékot, illetve a szokásos két távirányítós játékeszközt.

 Jesse Divnich, az Electronic Entertainment Design and Research elemzője szerint "a Nintendo azért hozta ezt a stratégiai döntést, hogy konzoljának az utóbbi időben igencsak hanyatló eladásait ismét felvirágoztassa, és továbbra is a legjobban keresett játékplatform legyen világszerte." Divnich hangsúlyozta, hogy ezzel a Nintendo nem konkrétan azokra az árcsökkentő lépésekre válaszolt, amelyeket korábban a Sony, majd a Microsoft hozott meg, pusztán "előrelátó stratégiai döntésről van szó." A Nintendo ezzel igyekszik minél többet lefölözni az átlagos, nem rajongói szintű játékosok piacáról, mielőtt a két másik rivális ki nem adja saját mozgásérzékelő eszközét. Ha a Nintendónak bejönnek számításai, akkor 2010-ben továbbra is többet ad majd el saját konzoljából, mint a Sony, vagy a Microsoft.

 Az árcsökkentés bejelentése mellett a Nintendo azt is hírül adta, hogy az új Super Mario Bros Wii november tizenötödikén kerül a boltokba.
 

Kulcsszavak: Nintendo játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05