iWiW: megszűnt az Üzenőfal

forrás Prim Online, 2009. október 14. 08:03

Az iWiW új lehetőségekkel bővítette az áprilisban indult hírfolyam funkciót. A felhasználók személyes hírfolyama kibővült és egybeolvadt a korábbról ismert üzenőfallal. Újdonság az iWiW-en az a lehetőség, hogy az interneten talált érdekességeket, fontos információkat a felhasználók néhány kattintással megoszthatják iWiW-es ismerőseikkel, vagyis felhívhatják figyelmüket arra, hogy éppen mi foglalkoztatja őket.

A hírfolyamba illeszkedő új beviteli mező váltja ki a korábbi üzenőfalat, segítségével a megszokott módon, továbbra is egyszerűen üzenhetnek ismerőseiknek. Lehetőség nyílik arra is, hogy az iWiW felhasználói más internetes oldalakon található izgalmas, érdekes információkat is megoszthassanak ismerőseikkel, legyenek azok képek, videók vagy cikkek. A weben található tartalmakat három különböző eszközzel is megjeleníthetjük saját hírfolyamunkban. Ha olyan szájton tetszett meg egy cikk, amelyen már megtalálható a „Megosztom az iWiW-en” gomb, elég erre rákattintani. Ha böngészőnkbe telepítjük az úgynevezett iWiW Bookmarklet alkalmazást, a könyvjelzők sávjában található gombbal vezérelhetjük a megosztást. Ha pedig egyszerűen lemásoljuk a megosztani kívánt cikk webcímét (url-jét), elég az iWiW új beviteli mezőjébe beilleszteni azt. A megosztott cikkekhez természetesen saját megjegyzéseket is fűzhetnek a felhasználók.

A „Megosztom az iWiW-en” gomb mától megtalálható az iWiW-hez hasonlóan az Origo Zrt. portfóliójába tartozó [origo] portál cikkoldalain. A gombot bármely más weboldal működtetője is megjelenítheti saját oldalain, az ehhez szükséges kódok a www.iwiw.hu/megosztas címen ingyenesen, mindenki számára hozzáférhetőek.

A nemrégiben megújult hírfolyamnak köszönhetően az adatlapokon végbement változások - így a kép- és videofeltöltések, a feladott apróhirdetések, új ismeretségek, klubokhoz való csatlakozás, az alkalmazásokon belüli események - egyszerűen láthatóvá válnak az ismerősök számára. Ez a megjelenítési mód érdekesebbé és áttekinthetőbbé teszi az iWiW-en zajló életet. A hírfolyamban időrendi sorrendben tekinthetjük meg, hogy mi minden történt ismerőseinkkel az iWiW-en (például egyikük új képet töltött fel a profilja alá), illetve hogy milyen aktivitásaik voltak az egyes alkalmazásokban (például egy másikuk a Világvándor alkalmazásban bejelölte, hogy hol élt 2008-ban).

A felhasználónak lehetősége van arra is, hogy engedélyezze vagy tiltsa a hírfolyam-bejegyzések megjelenítését. Vagyis ha nem akarjuk, hogy valamely aktivitásunk megjelenjen a hírfolyamban, akkor az nem is jelenik meg. A hírfolyam-bejegyzések természetesen utólag is törölhetőek.

Számos opció áll rendelkezésre az ismerősök hírfolyamának megtekintésekor is: szabályozni lehet, hogy hol, milyen részletességgel, milyen típusú hírfolyam-bejegyzések jelenjenek meg, s azt is eldöntheti minden felhasználó, hogy kik azok az ismerősei, akinek a hírfolyamára egyáltalán kíváncsi.

Kulcsszavak: iWiW

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09