Nemzetközi elismerés a hazai IT-biztonsági oktatásnak

forrás Prim Online, 2009. október 18. 13:29

A szeptember végén Miamiban megrendezett Hacker Halted konferencián az IT-biztonság oktatása terén elért kiemelkedő eredményeiért Szakmai kiválóság díjat kapott a NetAcademia Oktatóközpont. A siker nem pusztán a NetAcademiának szól, hanem a magyar informatikai vezetőknek is, akik idejekorán felismerték az informatikai biztonság jelentőségét és szívesen áldoznak az új módszertanok megismerésére.

A NetAcademia oktatási palettájában már a kezdetektől nagy szerepet kaptak az IT-biztonsági képzések, 2008-ban pedig az oktatóközpont a nemzetközi EC-Council megkeresésére hivatalos Ethical Hacking tanfolyamok oktatásába kezdett. Az együttműködés olyan eredményesnek bizonyult, hogy két év alatt az oktatóközpont Közép-Kelet-Európában a legsikeresebb, EC-Council által akkreditált oktatóközponttá lépett elő, és európai szinten is ma már a legjobb 5 között szerepel.

Biztonságtudatos magyar IT vezetők


A NetAcademia nemzetközi mezőnyben is jelentősnek tekinthető sikerét az EC-Council az idei Hacker Halted konferenciáján külön elismeréssel díjazta. "A NetAcademia jelentős eredményt ért el Magyarországon az IT-biztonság kérdéskörének népszerűsítésében, és a felelős gondolkodásmód terjesztésében, amit mi nagyra becsülünk" - mondta Sean Lim, az EC-Council alelnöke.

A NetAcademia Oktatóközpont vezetője, Fóti Marcell szeptember végén Miamiban vette át az EC-Council ATC - Circle of Excellence díjat. "Ezt az elismerést nem csupán a NetAcademia, hanem - véleményem szerint - velünk együtt a magyarországi IT vezetők is kapták, mivel idejekorán felismerték a biztonsági töréstesztek, és az erre kiképzett szakemberek fontosságát. Magyarország felkészültsége ezen a területen olyan informatikai nagyhatalmak felkészültségével vetekszik, mint például Hollandia, és erre büszkék lehetünk " - monda Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

Nemzetközi vizeken


A NetAcademia biztonsági szakemberei a jövőben már nem csak hazai cégeknek tartanak IT-biztonsági képzéseket. Az oktatóközpont a közelmúltban az EC-Council több biztonsági képzésére is kizárólagos oktatási jogot kapott a kelet-európai régióra.

(Képünkön Fóti Marcell látható az EC-Council díjátadóján)

Kulcsszavak: NetAcademia oktatás díj

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05