Könyvtárat alapít az IT Factory a Microsoft támogatásával

forrás Prim Online, 2009. október 21. 17:46

Egymillió forint értékben adományoz szakkönyveket a Microsoft az IT Factory most induló könyvtárának. A novemberben kezdődő Nagy .NET képzésen résztvevők így már a legfrissebb szakirodalomhoz is ingyenes hozzáférést kapnak, megteremtve a lehetőségét, hogy a kurzuson tanultakat érdeklődésüknek megfelelően későbbiekben tovább mélyíthessék.

A NetAcademia által indított IT Factory célja, hogy a minőségi informatikaoktatás a főbb hiányszakmák esetében széles körben elérhetővé váljon. A rugalmas és gyakorlatorientált képzési forma keretében magánszemélyek, kisebb cégek dolgozói, illetve az online megoldásnak köszönhetően akár a vidéken élők számára is kedvező áron nyújt lehetőséget informatikai ismereteik fejlesztésére. „Megismerve az IT Factory koncepcióját és látva az eddigi oktatási eredményeiket úgy ítéltük meg, hogy ez egy egyedülálló és ígéretes kezdeményezés, melyet mi egy induló szakkönyvtár felajánlásával szeretnénk támogatni” – mondta Lippé Szabolcs, a Microsoft Magyarország audience marketing menedzsere.

A Microsoft szakkönyvkiadó részlege, a Microsoft Press az elmúlt évtizedekben világszerte az egyik meghatározó szakmai információforrássá vált profi szakemberek, és kezdő informatikusok körében egyaránt. Kiadványaik így az IT factorys képzéseknek is ideális kiegészítői lesznek. A szakkönyveket az IT Factoryt üzemeltető NetAcademia szakemberei válogatják össze a november elején induló Nagy .NET képzéshez, illetve a közeljövőben megrendezésre kerülő oktatásokhoz. „A Microsoft felajánlásával létrejött könyvtárat a terveink szerint rendszeresen bővíteni fogjuk az IT Factory képzési tematikákhoz kapcsolódó legfrissebb szakirodalommal. Ezen felül – kapcsolódva az IT Factory koncepciójához – törekszünk arra, hogy a könyvtár a vidéki hallgatók számára is elérhetővé váljon” – tette hozzá Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője, az IT Factory elindítója.

Kedvező hallgatói fogadtatás
„Az IT Factory egy nagyon jó oktatási forma, már másodszor vagyok itt! A hozzá kapcsolódó könyvtár elindítását is jó ötletnek tartom, mert így mi, hallgatók akkor is egyszerűen hozzáférhetünk majd a legfrissebb szakirodalomhoz, ha a képzésünk már befejeződött, de szeretnénk még tanulni, bizonyos témákban elmélyülni” – mondta a könyvtár elindulása kapcsán Péntek László, az IT Factory visszatérő hallgatója.


 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15