N97 mini, N900 és egyéb Nokia újdonságok

Kovács Attila, 2009. október 22. 06:55

A Nokia Magyarország bejelentette, hogy novemberben számos új, magyar tartalommal bővül az Ovi Áruház (a Nokia mobiltartalmakat kínáló boltja), továbbá megérkezik hazánkba is a 2009-es Nokia World-ön bemutatott Nokia N97 mini és a Nokia N900 mobilszámítógép.

A Nokia N97 mini leendő tulajdonosai az Ovin keresztül térképpel, játékokkal, médiával, helyi információkat kínáló widgetekkel és alkalmazásokkal tölthetik meg készüléküket igényüknek, ízlésüknek megfelelően. Az új Maemo 5 operációs rendszert futtató Nokia N900-zal a felhasználók egy időben akár több tucat alkalmazást is használhatnak és nyithatnak meg a különböző ablakokban.

Dankovics Tamás, a Nokia magyarországi üzletfejlesztési igazgatója sajtótájékoztatón közölte: novemberben számos hazai mini alkalmazással bővül az Ovi Áruház, így a Figyelőnet, a HVG, az MTI és a PC World legfrissebb híreket kínáló widgetei mellett megjelenik az iwiw közösségi portál és az Expressz online hirdetési oldal alkalmazása is. Ezekkel a folyamatosan frissülő online tartalmakkal a felhasználók személyre szabhatják készülékük kezdőképernyőjét.Októberben az Ovi Suite alkalmazás is megújult, és már letölthető a www.ovi.com oldalról. Az Ovi Suite szoftver egyszerű hozzáférést biztosít a felhasználók Nokia készülékein tárolt tartalmakhoz, például fotókhoz és zenékhez, magában foglal olyan alkalmazásokat, mint a Nokia Map Loader és a Nokia szoftverfrissítő, és a tervek szerint le fogja váltani a Nokia PC Suite-ot.

Nokia N97 mini

Hamarosan a magyarországi üzletekbe is megérkezik a Nokia N97 mini, amely az elmúlt hónapokban nagy népszerűségnek örvendő Nokia N97 stílusos párja. A kompakt, divatos, dönthető 3,2” érintőképernyővel, QWERTY billentyűzettel és teljesen személyre szabható kezdőoldallal rendelkező mobil számítógép tovább egyszerűsíti a mobil internetelérést. A játékoktól és videóktól kezdve, a podcastokon és a hatékonyságot növelő eszközökön át a webes szolgáltatásokig, az Ovi Áruház a legegyszerűbb módja annak, hogy a felhasználók megtöltsék Nokia N97 mini készüléküket izgalmas alkalmazásokkal.

Nokia N900

Az új, Linux-alapú Maemo 5 operációs rendszert futtató Nokia N900 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy időben, több tucat alkalmazást használhassanak különböző ablakokban. Mindeközben teljes mértékben kihasználhatják a mobilfunkciókat, az érintőkijelzőt és a QWERTY billentyűzetet. A kontaktok kezelése, a közösségi portálok adatlapjainak folyamatos frissítése és az azonnali üzenetküldés gyorsabb, mint valaha. Az alkalmazások közötti váltás egyszerű, így az összes éppen futó tartalom folyamatosan elérhető a tálcán keresztül. A panoráma kezdőoldal teljesen személyre szabható a kedvenc parancsikonokkal, widgetekkel és alkalmazásokkal. A Mozilla technológiáját használó böngészőnek köszönhetően a weboldalak ugyanúgy jelennek meg, mint egy számítógépen. A teljes Adobe Flash 9. 4 támogatása révén az online videók és interaktív alkalmazások elérhetőek. A Maemo szoftver frissítése automatikusan, az interneten keresztül történik.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05