Új, átfogó Siemens biztonságmenedzsment rendszer

Kovács Attila, 2009. október 24. 08:19

A Siemens Siveillance Fusion rendszere egy(etlen) platform keretében integrálja a belépés-ellenőrzés, videó monitoring és betörésvédelem megoldásait.

Az új rendszer futtatható a meglévő IT-infrastruktúrán, a Microsoft .NET Framework keretrendszer használatával, és így teljes interoperabilitást nyújt. A platform lehetővé teszi egy vállalatnál a napi biztonságtechnikai események és műveletek áttekintését és ellenőrzését, más szóval biztosítja a cégnél a “szituativ éberséget”. A Siveillance Fusion mint rugalmas, skálázható és felhasználó-barát rendszer sok alkalmazási módot támogat. Ugyanúgy alkalmas egy-telephelyű, ill. több fiókkal/kirendeltséggel rendelkező szervezeteknél. Minden biztonsági alkalmazás dinamikusan változó tartalmú, egyetlen képernyőn jeleníthető meg. A rendszerhez lokális asztali PC-kről és web-kliensekről is hozzá lehet férni. A további biztonság és a nagyobb energia-hatékonyság érdekében a Siveillance Fusion tűzvédelmi és épület-menedzsment rendszerekkel összekapcsolva is működtethető.

A Siveillance Fusion videó menedzsment funkciójával analóg és IP-kamerák is integrálhatók video-streaming vagy hálózati felvételek céljára, beleértve a Network Video Recording (NVR) és a Video Management System (VMS) lehetőségét. A Digital Video Recorder (DVR) révén különféle telephelyeket készthetők felvételek, és azok helyben vagy bármely más telephelyen is megjeleníthetők, függetlenül attól, hogy a felvétel hol készült. A videó-rendszer könnyűszerrel összekapcsolható beléptető rendszerben működő ajtókkal/kapukkal, a belépő személyek azonosítása céljából. A beléptető rendszerek teljesen kiérlelt funkcionalitása ajtók, sorompók védelmére alkalmas, és biztosítja, hogy csak illetékes személyek – és azok is csak engedélyezett időszakban – léphessenek be. Vitás eset felmerülésekor a Reporting Tool egyszerű módon szolgáltat megfelelő információt és vizuális bizonyíték-anyagot.

A központi funkciók a betörésvédelmet is magukban foglalhatják, így az esetleges fenyegetések már korai időpontban felismerhetők. Kamerák, belépőkártya-olvasók és detektorok a “szituativ éberség” egyéni igényei szerint telepíthetők. Ha rendkívüli esemény történik, a helyszín könnyen azonosítható, és a megfelelő intézkedések megtehetők.

 

Kulcsszavak: Siemens IP security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50