Világelső: LTE mobilhálózat és terminál kompatibilitása Ericsson-Samsung koprodukcióban

Kovács Attila, 2009. október 27. 19:19

Az Ericsson ma arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Samsunggal közösen sikeresen valósította meg a Samsung által szállított, a világon az első kereskedelmi LTE-készülék és az Ericsson által szállított stockholmi élő LTE-hálózat közötti kompatibilitást. Ez fontos mérföldkő a 4G-technológia valóra válásában.

Az LTE teljesen átalakítja majd a mobil szélessávú felhasználói élményt, mivel bárhol és bármikor elérhetővé teszi az ultragyors adatátviteli sebességeket. Az LTE olyan páratlan szolgáltatásokat nyújt, mint például az internetes TV, a mobil videobloggolás, on-line videojátékok és nagy sebességű mobilirodai környezet.

Az ütemezés szerint 2010-ben már a fogyasztóknak is szolgáltatásokat kínáló kereskedelmi LTE-hálózatok a napjainkban a szélessávú hálózatokon lehetségesnél lényegesen nagyobb adatátviteli sebességeket kínálnak majd, így lehetővé téve a felhasználók számára, hogy állandóan csatlakoztatva legyenek és élvezzék a zökkenőmentes, kiváló minőségű on-line szolgáltatásokat útközben is. A Samsung és az Ericsson közösen kifejlesztette ezen végpont-végpont integrációs program megvalósításához szükséges eljárásokat. A Stockholmban lefolytatott kiterjedt tesztelés eredményeképpen a Samsung LTE-dongle eszközei és az Ericsson infrastruktúrája megfelelnek a kereskedelmi telepítésre vonatkozó, március 8-i 3GPP Release iparági szabványban előírtaknak.

Első alkalom, hogy egy kereskedelmi, a szabványok előírásainak megfelelő LTE-eszköz élő hálózattal való teljes körű együttműködési képességről tett tanúbizonyságot. Ez fontos mérföldkő az Ericsson és a mobiliparág számára. Az Ericsson kifejezte: várakozással tekint az elé, hogy az LTE-technológia terén betöltött vezető szerepét arra használja fel, hogy segítse megrendelői átlépését a távközlés új korszakába, hogy mobil szélessávú előfizetőiknek még kiválóbb felhasználói élményt kínálhassanak.

A Samsung Electronics úgy értékeli, hogy ez a mobileszköz a felhasználói élmény következő szintjét valósítja meg azáltal, hogy a felhasználóknak teljes körű szélessávú internetes élményt kínál az LTE-infrastruktúrán. Az LTE eddig példa nélküli teljesítményt tesz lehetővé az adatátviteli csúcssebességek, a spektrumhatékonyság és a késleltetés tekintetében. Az LTE az új és a meglévő frekvenciasávokban egyaránt telepíthető, és a hálózatüzemeltetés és -karbantartás költségeinek minimális szintre csökkentésére tervezték. A végpont-végpont kapcsolatot a LTE FDD technológia biztosította az Ericsson saját élő LTE-hálózata és a Samsung első kereskedelmi LTE-eszköze használatával.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50