Az EMC értékelte a DataDomain megszerzését és Cisco-EMC-WMware szövetséget

Kovács Attila, 2009. november 10. 22:46

November 10-én, Budapesten, az Ybl rendezvényközpontban megtartotta, immáron rendszeres sajtóreggelijét az EMC. A hazai leányvállalat ügyvezető igazgatója, Ákos György nyitotta meg a rendezvényt, amelyen egyrészt a nemrégiben 2,1 milliárd dollárért vásárolt, és nagy sajtóvisszhangot kiváltott DataDomain cég felvásárlásáról, másrészt a VMware - Cisco – EMC "hármas" Virtual Computing Environment együttműködésről volt szó, amelynek célja a következő generációs adatközpont modellek kialakítása.

Felmerült a kérdés, miért is adott olyan sok pénzt az EMC a relatíve kis vállalkozásnak számító, 900 fős amerikai DataDomain-ért. A vállalatok nagy része még mindig a szalagos mentést választja biztonsági mentésként, de az EMC a DataDomain eszközökkel újfajta, biztonságos, diszk alapú mentési eljárást kínál alternatívaként (átlagosan akár 10-30X-os adatredukciót biztosítva). Az így kialakított rendszerek szalagos társaiknál megbízhatóbbak, mert a szalagos rendszerek üzemeltetéséhez kapcsolódó több problémát (pl. szalagos média lassúsága, megbízhatatlansága, sérülékenysége, az üzemeltetés magas élőmunka-igénye, stb.) kiküszöbölnek. Emellett a DataDomain berendezésekkel sávszélesség-takarékos replikációs lehetőségeiknek köszönhetően katasztrófatűrő rendszerek is a fizikailag átszállított szalagoknál megbízhatóbban alakíthatók ki. A mentési környezetben tipikusan állandóan jelenlévő kapacitás-problémákra és költségcsökkentési nyomásra válaszul is bevethető a rendszer

A DataDomain rendszerek előnyeit Várkonyi László, az EMC technológiai tanácsadója foglalta össze:


- Skálázható adatvédelem: akár 56.7 petabájtos logikai kapacitás egyetlen DataDomain egységben, feldolgozási képesség akár 86.4 TB/óra a teljesítményigényes mentési környezetekhez.
- Egyszerű integráció meglévő környezetekkel: a vezető mentési környezetek támogatása (Symantec, IBM, CommVault, BakBone EMC, Computer Associates, HP, Atempo), a meglévő mentési környezetek átalakítása nélkül integrálhatók a DataDomain berendezések.
- Magas rendelkezésre állás a mentési adatok sértetlensége érdekében: folyamatos integritás-ellenőrzés, hibadetektálás és -javítás az ún. Data Invulnerability Architecture segítségével.

A Cisco, EMC és VMware között létrejött stratégiai szövetségről eéhangzott: célja, hogy virtualizált adatközpontokat és privát cloudokat (felhőket) építsen az ügyfeleiknek illetve emellett egy vegyesvállalatot is létrehoztak Acadia néven, amely a közös megoldások értékesítését, illetve támogatását biztosítja majd. A három vállalat szinte teljesen kiegészíti egymást, mivel a Cisco a hálózati eszközeit, szervereit adja bele a szövetségbe, az EMC a tároló egységeit és, különböző biztonsági, mentési, felügyeleti és visszaállítási szoftvereit, a VMware pedig a virtualizációs szoftverportfólióját. A Cisco és az EMC a Vmware-rel való együttműködése az iparágban egyedülálló koalíciót alkot.  A maga területén mindegyik egyértelműen piacvezető cég egyesített erőforrásokkal hozta életre a Vblock infrastruktúra csomagokat. Az alapvetően önálló ’Vblock’ nevű egységek a három gyártó által jóváhagyott, garantált, kipróbált és biztonságos és előre konfigurált infrastruktúra csomagok, amelyek képesek kiszolgálni akár 6000 virtuális gépet is. A rendszer könnyen bővíthető és az erőforrások is könnyen szétoszthatóak. A virtuális és a felhő rendszerek minden előnyével bírnak, mint a költséghatékonyság, gyorsaság és rugalmasság valamint, hogy a felhasználók nincsenek helyhez kötve bármelyik terminálon elérhetik adataikat, munkakörnyezetüket. Amennyiben pedig az egyes virtuális gépek erőforrásainak bővítésére van szükség könnyen és gyorsan megteheti azt a helyi IT csapat.
 
A Vblock Infrastruktúra Csomagok:

Vblock2: Masszív, nagy mennyiségű VM (Virtuális Gép) kiszolgálását (6000) teszi lehetővé, amely a felsőkategóriás konfigurációt képviseli. Elemei a Cisco UCS, EMC Symmetrix V-Max tárolórendszer és a Vmware vSphere 4 platform.

Vblock1: Középméretű virtualizációs környzetek kiszolgálását célzó architektúra. Elemei a Cisco UCS, EMC ClLARiiON vagy Celerra tárolórendszerek és a Vmware vSphere 4 platform.

Vblock0:A belépő szintű virtualizációs konfigurációk kiszolgálására szolgál, amely elsősorban a kisebb adatközpontok és szervezetek számára nyújt kipróbált platformot.
 

Kulcsszavak: EMC-hu adatközpont trend

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09