A Motorola megválna nem-mobilos üzletágától?

Milkovits Gábor, 2009. november 12. 07:23

A Reuters értesülése szerint a Motorola azt fontolgatja, hogy esetleg eladja 4,5 milliárd dollár értékűre becsült hálózati eszközöket és televíziós set-top box készülékeket forgalmazó részlegét.

A hírforrás szerint a J.P. Morgan és a Goldman Sachs pénzügyi cégek tanácsolják ezt a régóta pénzügyi és értékesítési nehézségekkel birkózó mobiltelefon-gyártónak. A két társaságtól egyelőre senki nem kommentálta a hírt. A lépés logikája az lenne, hogy a Motorola az eladással és nem utolsósorban az ebből befolyó tőke révén jobban összpontosíthatná erőforrásait problémás, ám kulcsfontosságú mobiltelefonos üzletágára. Egyes elemzők szerint ugyanakkor éppen az eladás lenne a hibás intézkedés, hiszen jó ideje a szóban forgó ágazat nyereségéből finanszírozzák a gyengélkedő mobilrészleg fenntartását, márpedig erre a háttérre még sokáig szükség lehet.

A hálózati eszközök piacán ugyan a válság miatt valamelyest lassult a növekedés, a set-top boxok területe viszont változatlanul virágzik, ráadásul ebben a szegmensben a Motorola komoly piaci részesedéssel bír a tengerentúlon. Mindez persze más szemszögből nézve éppen, hogy vonzóvá teszi a társaság „Home and Networks” üzletágát. Elemzők szerint viszont a Motorola mobilrészlegének szerkezetátalakítása csak hosszabb távon hozhatja meg a gyümölcsét, beleértve a nagyra törő Android-terveket is, így viszont elhamarkodott lenne a stabil háttér felszámolása.
 

Kulcsszavak: Motorola +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05