Android okostelefon a Dell-től

Milkovits Gábor, 2009. november 14. 08:23

A Dell bejelentette, hogy a közeljövőben Google Android szoftveres okostelefonokat hoz forgalomba, egyelőre Brazíliában és Kínában.

A Mini 3 elnevezésű készülékekről egyelőre semmilyen részlet nem ismert, a választott szoftverplatform alapján azonban borítékolható a nagyméretű érintőkijelző, valamint a párhuzamos feladatkezelést támogató, nagyteljesítményű CPU. A Dell Mini 3-at először a brazil Claro mobilszolgáltató hozza majd forgalomba még novemberben, míg a kínai China Mobile-nál az év vége felé lesz kapható a Dell Android mobil. Nem-hivatalos hírforrások szerint az AT&T is piacra dobja majd az okostelefont az Egyesült Államokban, egyelőre ismeretlen időpontban.

A piac, ahol a Dell megjelenik, a válság ellenére töretlenül fejlődik: az iSuppli piackutató prognózisa szerint jövőre 28 százalékkal több okostelefont fognak eladni, mint 2009-ben. Az ágazaton belül ugyanakkor még a szűkebb Android-szegmensben is éles a konkurencia: a HTC mellett már a Motorola és a Samsung is forgalmaz ilyen készülékeket. Emiatt elemzők szerint nem valószínű, hogy a Dell okostelefonjai sokkal komolyabb hasznot termelnek majd a társaságnak, mint most a számítógépek.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50