Google Chrome OS a jövő héten?

Milkovits Gábor, 2009. november 14. 08:40

A TechChrunch technológiai híroldal értesülése szerint a Google a jövő héten kiadja a Chrome OS operációs rendszer első letölthető változatát.

A megjelenés tulajdonképpen összhangban lenne a cég által júliusban ígért idén őszi időponttal, a végleges szoftvert ugyanakkor csak 2010-re ígérte a társaság. Hírforrások szerint ez a korai verzió valóban csak korlátozott számú géptípuson fut majd, a Google ugyanis még jelentős elmaradásban van a hardver-illesztőprogramok fejlesztése terén. Legvalószínűbb, hogy az amúgy is elsődlegesen netbook PC-kre kidolgozott, Linux-alapú operációs rendszer leginkább ezeken a készülékeken fut majd elsőként: a cég korábban úgy nyilatkozott, hogy az Acer, az ASUS a Hewlett-Packard, a Lenovo, és a Toshiba számítógépgyártókkal együttműködve fejleszti a szoftvert.

A Google mindeddig nem sok részlettel szolgált a Chrome-ot illetően, eltekintve néhány képernyő-előzetestől, amelyek azonban keveset árulnak el az operációs rendszerről. A Chrome OS-el a cég egy újabb területen kerül direkt versenybe a Microsoft hagyományos termékeivel a Google Docs irodai programcsomag, az Android mobilszoftver és a Chrome böngésző után.

Kulcsszavak: Google opsys Chrome

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50